avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1094 soluții astăzi
Forum Activitate liliana.m

Activitate liliana.m

Cei de la CASMB (str. Gheorghe Titeica nr. 42 sector 2), mi-au spus ca doar la calculul indemnizatiei de crestere a copilului se tine cont si de veniturile din PFA, la pre-natal si post- natal, se calculeaza doar venitul din contractul de munca.
Va multumesc mult pentru raspunsurile date intr-un timp atat de scurt.
In cazul in care nu am platit (pentru ca nu am stiut de aceasta taxa), nu se mai poate plati retroactiv si sa mai prind macar postnatalul?
Buna ziua,

Va rog sa ma lamuriti si pe mine intr-o problema.

Daca am un PFA, dar sunt si angajata cu carte de munca, pe perioada nedeterminata, pre natalul si post natalul in valoare de 85%, se calculeaza din total venituri, sau veniturile din PFA nu se iau in calcul acum si se iau doar la CIC?
Va multumesc pentru raspunsul prompt.

Statul practic din 12 luni pe care zice ca le plateste mamei, face in asa fel incat de fapt sa plateasca doar 11. Chiar nu stiu cati tati isi permit sa stea acasa o luna, fara sa-si puna in pericol locul de munca. De aici rezulta ca vrei, nu vrei, accepti 11 luni la plata.

O zi buna,
Liliana
Buna ziua,

Am si eu doua intrebari legate de acest concediu "obligatoriu" pentru tata.

In cazul in care eu doresc sa stau un an acasa cu indemnizatie, iar in al doilea an fara plata, iar tatal sa nu intre deloc in concediu, inseamna ca voi fi platita doar 11 luni, dupa care cea dea 12a luna nu voi mai fi platita?

Si a doua intrebare: daca tatal sta totusi acasa o luna, eu oricum nu ma intorc pana la doi ani ai copilului, care ar fi veniturile noastre? Tatal este platit cu 85% din salariu? Iar eu nu iau nimic, nu?

Va multumesc anticipat,
Liliana
Va multumesc mult si o zi buna in continuare.
Buna seara,

Daca sunt si angajata cu carte de munca si am si un PFA, pt care am platit impozit de 16%, trebuie sa mai fac si acel contract cu casa de pensii? Daca da, il pot face acum si sa platesc din urma ca sa se poata lua si acele venituri in calcul?
Eu am inceput activitatea pe PFA in mai 2009, iar in august 2010 am nascut. Contractul de munca incheiat cu firma la care lucrez in paralel, este inceput din 2008 si este pe perioada nedeterminata.
Va multumesc si astept raspunsul cu mare interes.