avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Activitate mindlessvrs

Activitate mindlessvrs

Sa explic putin situatia : firma la care lucrez eu are mari probleme , nu financiare .
Probabilitatea ca eu sa plec la una din firmele concurente in urmatoarele 2-3 luni este destul de mare , motiv pentru care am deschis acest topic.
Daca eu imi dau demisia , cum ramane cu clauza de neconcurenta , se mai plateste indemnizatia , se mai aplica?
Dar daca sunt concediat pe diferite motive , din pacate sunt multe ( nerespectarea ROI , reorganizarea postului , etc ) , firma este obligata sa-mi plateasca , pe langa somaj si indemnizatia aceasta? Ramane clauza in picioare?

Multumesc pentru raspunsuri , m-au ajutat sa inteleg mult mai bine problema.
Ok , deci e vorba de 2 ani si nu 3 , cum scrie in contract.

Nu m-am lamurit despre suma , este legal sa ceara atat de mult?

In acelasi timp , am inteles ca daca eu plec de la firma respectiva ( imi dau demisia/sunt concediat ) iar firma nu plateste indemnizatia timp de o luna , timp in care eu nu ma angajez la concurenta ci in cu totul alt domeniu , clauza de neconcurenta nu mai e valabila. Este adevarat?

De asemenea , legea spune ca trebuie stipulati toti furnizorii/clientii/partenerii care reprezinta concurenta angajatorului , precum si cuantumul indemnizatiei , altfel clauza nu este valida.
La mine in act nu scrie absolut nimic despre asta , sunt 18 articole in care SALARIATUL se obliga si 0 in care Angajatorul se obliga.
Buna ziua ,

Am cateva intrebari legate de un "angajament de confidentialitate" pe care seful meu mi l-a trantit pe masa acum 2 zile.

Sunt 2-3 articole din acest act care m-au pus pe ganduri si as dori o parere competenta vizavi de legalitatea acestuia:

citez:

1. Salariatul se obliga sa nu isi ofere serviciile unui concurent al Angajatorului si sa nu accepte o asemenea oferta , pe intreg teritoriul Romaniei , pe perioada derularii contractului individual de munca , precum si pe o perioada de x ani , de la data incetarii contractului individual de munca , indiferent de motiv.

Intrebarea mea este : care este limita de ani legala pe care o poate impune ?

2.In cazul in care Salariatul nu respecta obligatiile asumate prin prezentul "Angajament" , pentru nerespectarea oricareia din clauzele x,y,z , atunci Salariatul va plati Angajatoruklui , cu titlu de daune interese prestabilite , suma de xxxxx euro.

Este legal asa ceva? Cat este suma pe care o poate impune?

In acest act se mai specifica , mai subtil ce-i drept , relatiile apropiate si individuale ale salariatului cu alte persoane , care nu au voie sa se angajeze in raporturi directe/indirecte cu oricare dintre furnizorii sau clientii Angajatorului , pe o perioada de x ani

Este legal?

Daca are cineva un model , as fi recunoscator.

Va multumesc pentru raspunsuri ,

Bogdan F.