va multumesc tuturor pentru promptitudine...
Astazi am reluat demersurile cu asigurarile....am fost la dansii si am cerut sa imi dea cerere tip de despagubire sa o completez....nu mica mi-a fost mirarea sa imi zica ca nu imi pot da aceasta cerere pentru ca ei nu s-au ocupat de dosar...ci doar cei de la juridic....mi-au dat o foaie a4 in care am formulat sa imi fie acceptat devizul celor de la service si sa pot demara reparatia....+ am adaugat pe respectiva cerere faptul ca mi-am luat angajamentul fata de ei sa ma despagubeasca iar daca instanta ma gaseste vinovat le voi restitui banii....raspunsul de la ai a fost urmatorul:
-saptamana viitoare veti primi oferta noastra de despagubire
-un inspector va efectua un deviz si el si va vom comunica
-mi-au invocat faptul ca vinovatul a declarat la carpatica brasov cum ca el a trecut pe culoare verde a semaforului si nu exista concordanta intre anexa 2 si ce a declarat el....in anexa 2 scrie clar ca a trecut pe culoarea rosie si pe verso el isi ia si angajamentul ca sa se rezolve pe cale amiabila.
Directorului de la Carpatica i-am zis urmatorul lucru ( va rog frumos sa imi zice-ti daca am dreptate sau nu ) : " Instanta hotaraste cine e vinovat iar atat timp cat pe un act oficial emis de politia rutiera brasov scrie ca "vinovatul" a trecut pe culoarea rosie cu atat mai mult cu cat mi-am luat angajamentul in scris fata de ei ca le voi restitui suma cu care ma vor despagubi daca voi fi gasit vinovat de instanta"
acum astept sa vad ce imi vor comunica ei....intrebarea e urmatoarea??? voi fi vreodata despagubit de ei???
domnule nucu...nu ma nevrozez....doar ca nu prea inteleg...
cei de la carpatica nu pot inainta mai departe dosarul datorita faptului ca nu au primit de la parchetul brasov care este stadiul dosarului.
pe verso la anexa 2 scrie "subsemnatul..(cel care m-a lovit pe mine).....bla bla bla.....consimt ca despagubirea datorata persoanei pagubite sa se stabileasca pe baza intelegerii intre parti , cu acordul carpatica asigurari....(.....)...Prezenta tine loc si de instiintare la Carpatica Asig" - o anexa 2 normala
deci urmatorii pasi ar fi : ?
"1.solicitati aprobarea/respingerea devizului pe care il aveti.(orice reparatie facuta fara a avea dovada acceptului asiguratorului, poate crea neplaceri)
2.depuneti cererea de despagubire indiferent de rezultatul pct.1
3.Notificati asiguratorul pentru depasirea celor 90 zile, pentru care sunteti indreptatit la solicitarea de penalitati in valoare de 0,1% /zi din valoarea despagubirii,
4.Pentru orice raspuns (in scris) neconvenabil, initiati o conciliere, urmata de actionarea in judecata a asiguratorului"?
multumesc
asta inseamna ca eu sa stau cu masina fara a fi reparata inca cel putin 6 luni???
am intocmit un deviz la service....au facut poze....deviz poate face si asiguratorul...deci nu vad problema.....
si cui cer daune ???parchetului???
eu pot sa o fac pana imi dau ei bani...azi iau airbagurile,maine capota....poimaine aripa si tot asa....in 2 luni o fac....
o alta problema...de cand am deschis dosarul de dauna ei au termen de 3 luni pentru investigatii da???ok...au trecut 6 luni...nu au facuto..daca e dosar de dauna cu anexa 2 trebuie sa astepte de la parchet apoi eu sa mai astept inca 3 luni pana la solutionarea dosarului de dauna???..cand primesc raspuns de la parchet in mod normal trebuie sa ma si despagubeasca nu???
multumesc
Buna ziua,
Am mare nevoie de un sfat....
Pe scurt...am fost implicat intr-un accident de circulatie cu vatamare corporala in luna august 2010.In urma accidentului s-a intocmit dosar de cercetare penala...datorita faptului ca vinovatul avea alcolemie in sange de 1,70 la prima proba si 1,65 la a doua....am depus toate actele necesare deschiderii dosarului de dauna la Carpatica.Cei de acolo au facut multe adrese catre Politia Rutiera Brasov catre Parchet...de la Politie au raspuns ca dosarul e la Parchet....de la Parchet nu a raspuns nimeni.....am facut o cerere conform careia mi-am luat angajamentul fata de cei de la Carpatica asigurari sa ma despagumeasca iar in cazul in care instanta ma va gasi pe mine vinovat le voi restitui banii cu care am fost despagubit...( tind sa cred ca nu voi fi gasit vinovat datorita faptului ca vinovatul a trecut pe culoarea rosie a semaforului si a mai avut si alcolemie) dar el a facut contestatie si alcolemia a scazut pana la 0,65X-( deci totul este posibil
Am facut si eu personal o adresa catre parchet pentru a-mi comunica stadiul dosarului dar nu am primit nimic...daca primesc raspuns cu neinceperea urmaririi penale ma vor mai despagubi???
Nu vreau decat sa imi fac masina....Nu stiu ce ar trebui sa mai fac....
O pot face cu banii mei dar imi e frica ca nu ii voi mai recupera....un sfat???
Multumesc
Multumesc frumos.Deci cei de la asigurari nu pot incepe reparatiile decat dupa ce primesc raspuns de la parchet.Ca a inceput sau nu a inceput urmarirea penala.In fine...astept sa vad ce sa va mai intampla.Multumesc
"Asiguratorul RCA, in baza politei vandute, se angajeaza a acoperi/plati toate aceste prejudicii produse asiguratului sau.Daca asiguratul declara in scris ca nu are pretentii de la vinovat,.......faptul poate fi interpretat ca renunta la despagubire si deci asiguratorul nu mai are ce sa despagubeasca.Mare atentie la declaratia scrisa pe care ati facut-o si de modul ei de interpretare." - dar asiguratorul in cazul de fata CARPATICA nu ar trebui sa repare masina??Pretentii de ordin material nu am fata de persoana - invinuit - daune morale- zile pierdute-concediu.In baza anexei 2 si a autorizatiei de reparatie a masinii emise de catre Politie nu ar trebui ca CARPATICA sa imi repare masina?Nu vad de ce i-ar interesa pe ei daca eu vreau altceva....de altfel asta nu inteleg...au toate actele...si nu incep reparatia masinii datorita faptului asteapta raspuns de la Parchet cu privirea la inceperea urmarii penale sau neinceperea...E o chestie care ma depaseste la carpatica...Mentiunez ca pentru deschiderea unui dosar de dauna am adus toate actele cerute de ei...de aici nu vad care ar mai fi problema???Multumesc
Merci!!! orice altceva astept raspuns!!!Multumesc
Pai deja au trecut aproximativ 2 luni...Ideea e ca nu stiu ce ar mai trebui sa fac.Le duc la asigurari anexa 2-in original si ei incep reparatia?Incep un proces cu nenea X care a intrat in mine?Cer daune de la nenea ala?Ideea e ca nu vreau sa ii fac rau omului care a intrat in mine...isi poate pierde serviciul(familie,copii vreme de criza prin care trecem)...si nu vreau sa incep un proces pe parte civila..de asta nu am nici o pretentie...dar in cazul in care Carpatica nu imi face masina nu stiu ce sa fac...
Buna ziua,
Imi cer scuze ca nu am precizat si ca probabil mai sunt zeci de persoane ca mine care au fost lamurite aici...dar problema este timpul..nu pot citi toate mesajele.Dosarul penal s-a deschis celui care a intrat in mine...cel din brasov...de la sine(probabil)...eu unul nu am nici o pretentie de la el(asa am scris in declaratia din data de 22.08.2009).Persoana vatamata era la mine in masina si nu are nimic.2 zile de spitalizare pentru investigatii.Nu stiu ce ar mai trebui sa fac...macara sa demareze reparatia masinii.Multumesc enorm
Buna ziua,
Daca se poate un mica ajutor ar insemna enorm pentru mine.In data de 22 august am avut un evenimet rutier in Brasov cu vatamare corporala.Individul a intrat frontal in mine.Au fost trimise probe de sange la IML am primit rezultatele in data de 14 septembrie eu am avut 0 el a avut 1,7 alcool in sange.Bun.Am primit anexa doi am fost la asigurator am deschis un dosar de dauna(mentionez ca nu am primit nici un act conform ca am deschis dosarul de dauna datorita faptului ca am dus doar o copie a anexei 2 ) am sa duc si originalul(cara a ajuns prin posta - eu fiind in Galati)Bun.Inspectorul de daune mi-a comunicat ca reparatia nu poate incepe datorita faptului ca este deschis un proces si ca vor face ei o cerere catre parchet sa vada nu stiu ce si apoi pot da drumul reparatiei.Pe anexa 2 e stabilit clar vinovatul..cel din Brasov care a trecut pe culoare rosie a semoaforului...Ce ar trebui sa fac...?