Buna ziua,
Daca se poate un mica ajutor ar insemna enorm pentru mine.In data de 22 august am avut un evenimet rutier in Brasov cu vatamare corporala.Individul a intrat frontal in mine.Au fost trimise probe de sange la IML am primit rezultatele in data de 14 septembrie eu am avut 0 el a avut 1,7 alcool in sange.Bun.Am primit anexa doi am fost la asigurator am deschis un dosar de dauna(mentionez ca nu am primit nici un act conform ca am deschis dosarul de dauna datorita faptului ca am dus doar o copie a anexei 2 ) am sa duc si originalul(cara a ajuns prin posta - eu fiind in Galati)Bun.Inspectorul de daune mi-a comunicat ca reparatia nu poate incepe datorita faptului ca este deschis un proces si ca vor face ei o cerere catre parchet sa vada nu stiu ce si apoi pot da drumul reparatiei.Pe anexa 2 e stabilit clar vinovatul..cel din Brasov care a trecut pe culoare rosie a semoaforului...Ce ar trebui sa fac...?
nu ati spus impotriva cui s-a deschis dosar penal pt.vatamare corporala din culpa? intr-adevar, e necesara o comunicare intre asigurator si politia rutiera asu[pra cursului dosarului deschis . Carpatica se poate prevala de prevederile din ordinul CSA aplicabil cazului prezentat in sensul ca poate accepta plata doar daca s-a lamurit cercetarea penala: cine e vinovat, daca se intocmeste rechizitoriu de trimitere in judecata impotriva cuiva, etc. etc.
Este o metoda tipica a acestei firme de asigurari de a tergiversa lucrurile. Incercati o conciliere cu ei folosindu-va de ajutorul unui avocat specializat in daune din asigurari si fiti pregatit si pt un proces. Trimiteti-le si anexa 2 in original (si oprti-va dv o copie). Ei sunt obligati sa dea drumul la reparatie si sa va despagubeasca sub rezerva ca daca instantele vor gasi un alt vinovat, dv sa inapoiati suma din despagubire si sa recuperati de cel indicat de instanta ( nu este cazul la dv. ) .Dar v-am spus care este procedura.
Buna ziua,
Imi cer scuze ca nu am precizat si ca probabil mai sunt zeci de persoane ca mine care au fost lamurite aici...dar problema este timpul..nu pot citi toate mesajele.Dosarul penal s-a deschis celui care a intrat in mine...cel din brasov...de la sine(probabil)...eu unul nu am nici o pretentie de la el(asa am scris in declaratia din data de 22.08.2009).Persoana vatamata era la mine in masina si nu are nimic.2 zile de spitalizare pentru investigatii.Nu stiu ce ar mai trebui sa fac...macara sa demareze reparatia masinii.Multumesc enorm
In acest caz, ar trebui sa primiti acceptul pentru reparatie , intrucat dosarul penal se va solutiona cu neinceperea urmariri penale impotriva lui X, cond. auto vinovat.:)
Pai deja au trecut aproximativ 2 luni...Ideea e ca nu stiu ce ar mai trebui sa fac.Le duc la asigurari anexa 2-in original si ei incep reparatia?Incep un proces cu nenea X care a intrat in mine?Cer daune de la nenea ala?Ideea e ca nu vreau sa ii fac rau omului care a intrat in mine...isi poate pierde serviciul(familie,copii vreme de criza prin care trecem)...si nu vreau sa incep un proces pe parte civila..de asta nu am nici o pretentie...dar in cazul in care Carpatica nu imi face masina nu stiu ce sa fac...