Faptul ca biciclistul era baut a fost constatat de agentul de politie, ca era pe contrasens a recunoscut si biciclistul. Articolul in care a fost incadrat evenimentul suna ciudat :
Art. 135. – Conducatorul de vehicul este obligat sa acorde prioritate de trecere si în urmatoarele situatii:
f) când se pune în miscare sau la patrunderea pe drumul public venind de pe o proprietate alaturata acestuia fata de vehiculul care circula pe drumul public, indiferent de directia de deplasare;
Astazi, la iesirea dintr-un supermarket, virand la dreapta am lovit ( mai mult s-a lovit el de mine de fapt, deoarece doar ce ma pusesem in miscare ) un biciclist baut care circula pe contrasens. Accidentul s-a soldat fara vatamari corporale, politia incadrandu-l la accident cu avarii. Mi s-a retinut carnetul pentru neacordare de prioritate la iesirea pe un drum national ( art. 135, alin. 1, lit. f ). Intrebarea este: as avea vreo sansa la contestatie ? ( pentru ca bicilcistul era baut, era pe contrasens, eu iesisem din parcare conform regulamentului la limita vizibilitatii, nu apucasem sa virez la dreapta - in declaratie am scris ca m-am asigurat corespunzator la stanga si cand am intors privirea spre dreapta am vazut biciclistul ).