Astazi, la iesirea dintr-un supermarket, virand la dreapta am lovit ( mai mult s-a lovit el de mine de fapt, deoarece doar ce ma pusesem in miscare ) un biciclist baut care circula pe contrasens. Accidentul s-a soldat fara vatamari corporale, politia incadrandu-l la accident cu avarii. Mi s-a retinut carnetul pentru neacordare de prioritate la iesirea pe un drum national ( art. 135, alin. 1, lit. f ). Intrebarea este: as avea vreo sansa la contestatie ? ( pentru ca bicilcistul era baut, era pe contrasens, eu iesisem din parcare conform regulamentului la limita vizibilitatii, nu apucasem sa virez la dreapta - in declaratie am scris ca m-am asigurat corespunzator la stanga si cand am intors privirea spre dreapta am vazut biciclistul ).
Daca aveti martori cu care puteti proba netemeinicia procesului- verbal de contraventie, formulati plangere contraventionala in termen de 15 zile de la data comunicarii procesului-verbal.
Verificati si daca procesul- verbal daca este intocmit conform Og.2/2oo1.
Mai mult decat atat, in situatia formularii plangerii contraventionale, va puteti recupera imediat permisul care va ramane la dvs. pana la ramanerea definitiva si irevocabila a hotararii.
Desigur daca plangerea este respinsa aveti posibilitatea formularii recursului in acelasi termen de 15 zile de la comunicarea hotararii instantei de fond.
Formulati plangere contraventionala si solicitati nulitatea
procesului verbal.
Daca mai erati cu cineva in masina puteti folosi acea persoana ca martor.
Faptul ca biciclistul era baut a fost constatat de agentul de politie, ca era pe contrasens a recunoscut si biciclistul. Articolul in care a fost incadrat evenimentul suna ciudat :
Art. 135. – Conducatorul de vehicul este obligat sa acorde prioritate de trecere si în urmatoarele situatii:
f) când se pune în miscare sau la patrunderea pe drumul public venind de pe o proprietate alaturata acestuia fata de vehiculul care circula pe drumul public, indiferent de directia de deplasare;
Sanse 50%. Depinde de modul in care va argumentati contestatia si de modul de intelegere a judecatorului. Totusi este vorba de neacordare de prioritate.
Succes!!!