avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 323 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident, masina lovita din spate
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident, masina lovita din spate

Am avut un accident de masina fiind lovita din spate de un alt autoturism. M-am aflat pe un drum secundar si vroiam sa ma deplasez spre dreapta.Am semnalizat dreapta am avut semnul cedeaza trecere si m-am incadrat pe banda de mers pe drumul principal.Am mers cativa metri cca 7 metri si am fost lovita din spate de un autoturism care circula pe drumul cu prioritate.Mentionez ca eu am intrat in intersectie vazand ca un camion semnalizeaza dreapta pe strada secundara unde ma aflam si eu si alta masina nu am vazut.Constarea politiei a fost urmatoarea sunt vinovata pt ca nu am acordat priortate pt masina care circula pe drumul cu prioritate si retinerea permisului pt 60 de zile. Mentionez ca pe acel drum public viteza de mers este de 50 km/ora.Nu s-au facut nici o masuratoare nici un martor doar declaratiile conducatorilor auto si procesul verbal al politiei.Avarierile masinilor este destul de mare. Eu am fost lovita pe drum principal nu in intersectie.Mentionez ca firma de asigurari nu a fost de acord cu intelegerea amiabila declarand ca cel care a intrat in spatele masini e vinovat nu eu. Astept un raspuns.Va multumesc mult

:)
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 23:54, 31 August 2014
Trebuie sa contestati procesul-verbal de contraventie in instanta, in 15 zile de cand l-ati primit.
Contestati procesul verbal incheiat , in termenul prevazut de lege , 15 zile. Mentineti-va punctul de vedere " Eu am fost lovita pe drum principal nu in intersectie." , adica circulati pe drumul cu prioritate deja , cand ati fost lovita din spate - tinand cont ca viteza legala era de 50km/ora , inseamna ca soferul care v-a lovit , avea o viteza mai mare , care nu i-a permis sa-si adapteze mersul la timp.
Problema este destul de clara. Daca dvs. ati circulat doar 7 metri pe drumul principal este foarte posibil ca autoturismul dvs sa fi fost accelerat pana la viteza de circulatie pe drumul principal. Dvs. ati stanjenit circulatia autovehiculului de pe drumul principal. Acest fapt intra in categoria neacordarii prioritatii.
Depuneti plangere contraventionala impotriva procesului verbal. Ca proba solicitati efectuarea unei expertize judiciare care sa stabileasca modul real de producere a accidentului de circulatie:viteyele de deplasare ale celor doua autovehicule in momentul impactului, locul in care se afla autovehiculul de pe drumul principal in momentul in care dvs ati intrat pe drumul principal si, mai ales, daca conducatorul autoturismul care circula pe drumul principal avea posibilitatea sa opreasca fara sa se produca coliziunea.
Succes!
ing. Ioan Ciobanu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se mai poate face ceva după mai mult de 15 zile de la accident pentru a se face dreptate ? mihaild mihaild 1) La începutul lunii septembrie 2017, a avut loc un accident de circulație cu vătămare corporală. 2) Accidentul, care a avut loc într-o localiste, ... (vezi toată discuția)
Depasire in intersectie ! bebeto112 bebeto112 Buna ziua, marti pe data de 06.08.2019 h : 06:35 ! pe un drum cu linie dicontinua am intrat in depasirea la o Dubita care transporta marfa ! nestiind ca ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala. simplu sau complicat? s i l v i u s i l v i u Am avut recent un accident rutier in care un autoturism care circula pe un drum cu prioritate (venind din stanga mea) a inceput manevra de depasire in ... (vezi toată discuția)