avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Depasire in intersectie !
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Depasire in intersectie !

Buna ziua, marti pe data de 06.08.2019 h : 06:35 ! pe un drum cu linie dicontinua am intrat in depasirea la o Dubita care transporta marfa ! nestiind ca urmeaza o intersectie de druumuri decalate ! pana sa incep sa termin manevra de depasire din drumul secundar a iesit o masina fara sa se asigure, a intrat in mine eu in Dubita ! am fost ca o `pana` intre cele doua masini ! si m-a scos pe mine vinovat si pe cel care a iesit de pe drumul secundar , eu efectuand depasirea regulamentar si nevazandu-l pe cel cu masina din drumul secundar care a intrat in mine si cei de la politie nu au vrut sa imi dea asigrarea celui care a iesit din drumul secundar a zis ca nu pot ! ce este de facut ! Va multumesc anticipat !
Ultima modificare: Vineri, 9 August 2019
bebeto112, utilizator
Cel mai recent răspuns: bebeto112 , utilizator 09:29, 10 August 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din sumarele informații furnizate rezultă că dvs. ați circulat pe un drum cu prioritate și vă aflați în depășirea unui alt autovehicul. . Autovehiculul care v-a lovit circula pe un drum fără prioritate. Autovehiculul care pătrunde în intersecție venind de pe un drum fără prioritate este obligat să acorde prioritate de trecere tuturor vehiculelor care circulă pe drumul cu prioritate.
Agentul de poliție este obligat să întocmească un proces verbal de contravenție menționând conducătorulauto vinovat precum și articolele din OUG 195/2002 și Regulamentul de aplicare a OUG 195/2002.. În termen de 15 zile de la data primirii procesului verbal de contravenție depuneți plângere contravențională prin care solicitați anularea procesului verbal și stabilirea vinovatului real pentru producerea accidentului de circulație.. Plângerea contravnțională se depune la Judecătoria la care este arondat locul producerii accidentului.
ing. Ioan Ciobanu

P.S. Din postare rezultă că ăn urma accidentului de circulație nu au existat victime.
Victime nu au fost ! In schimb in intersecția aceea cum spune si in decret este o porțiune de 20 de metri de linie continuă! Eu începând depășirea pe linie discontinua si terminând depășirea si accidentul pe linie continuă! Va multumesc de raspuns ! :) si astept următorul:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces verbal circulatie amenda cu suspendare permis. merita atacat in instanta? interpretarea legii... LUCk33ro LUCk33ro Datele accidentului: In ziua de 01.august.2006 in jurul orei 9.00, circuland pe directia Cernavoda-Constanta cu auto Daewoo Matiz nr. B 36 ... am ajuns in ... (vezi toată discuția)
Accident, masina lovita din spate mic1976 mic1976 Am avut un accident de masina fiind lovita din spate de un alt autoturism. M-am aflat pe un drum secundar si vroiam sa ma deplasez spre dreapta.Am semnalizat ... (vezi toată discuția)
Accident Alin Marius Popa Alin Marius Popa Astăzi am făcut un accident ușor, eu am depășit o coloană pe un drum cu prioritate pe linie discontinua. Din partea dreapta iesind un alt băiat cu ... (vezi toată discuția)