avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident

Astăzi am făcut un accident ușor, eu am depășit o coloană pe un drum cu prioritate pe linie discontinua. Din partea dreapta iesind un alt băiat cu mașina fără să se asigure pe care l-am lovit în bara ce perioada are dreptul să îți ia permisul eu fiind începător si ne-a scos pe amândoi vinovați? Si daca au dreptul să mil suspende?
Ultima modificare: Luni, 12 Noiembrie 2018
Alin Marius Popa, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 21:49, 13 Noiembrie 2018
In problema neacordarii prioritatii de trecere intr-o intersectie nu poate fi vinovati ambii conducatori auto, ci numai unul.
Daca dvs. ati circulat pe un drum cu prioritate, iar celalalt conducator auto pe un drum fara prioritate semnalizat corespunzator prin indicatoare si/sau marcaje vinovat de producerea accidentului de circulatie este celalalt conducator auto care nu v-a acordat prioritate.
Daca dvs. ati circulat pe un drum cu prioritate, iar celalalt conducator auto, venind din partea dreapta, a circulat tot pe un drum cu prioritate (exista si asemenea situatii) dvs. sunteti vinovat de producerea accidentului de circulatie pentru ca ambele autoturisme circulau pe drumuri cu prioritate si, in aceasta situatie, se aplica regula prioritatii de dreapta.
Cele doua situatii prezentate mai inainte se refera la intersectiile dirjjate semnalizate corespunzator prin indicatoare si/sau marcaje.
In cazul in care circulatia in intersectie nu este reglementata prin indicatoare si/sau marcaje intersectia face parte din categoria celor nedirijate. In asemenea situatie se aplica regula prioritatii de dreapta., vinovat de producerea accidentului fiind dvs.
Daca va mai aflati in interiorul termenului de 15 zile depuneti plangere contraventionala la Judecatoria la care este arondata unitatea de politie din care face parte agentul constatator. Dupa inregistrarea plangerii contraventionale solicitati un certificat de grefa si mergeti la unitatea de politie pentru recuperarea permisului de conducere pana la solutionarea plangerii (in cazul in care vi s-a retinut permisul de conducere- din postarea dvs. nu rezulta acest fapt).
ing. Ioan Ciobanu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prioritate de dreapta Focus1 Focus1 Sa ne inchipuim o localitate in care exista drumuri asfaltate si ne-asfaltate si o sumedenie de intersectii nedirijate. As dori sa va intreb cum se abordeaza ... (vezi toată discuția)
Accident intersectie cu semne de circulatie lipsa sorcy3k sorcy3k Se da urmatoarea speta: Masina A, mergand pe strada X (1 banda pe sens), care se intersecteaza cu Bulevardul Y (2 benzi pe sens), este acrosata din partea ... (vezi toată discuția)
Accident - intersectie nedirijata yo686 yo686 In urma cu aproximativ 3 luni am fost implicat intr-un accident rutier intr-o intersectie printre blocuri nesemnalizata cu indicatoare sau marcaje rutiere. ... (vezi toată discuția)