avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Lovire biciclist baut care circula pe contrasens
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Lovire biciclist baut care circula pe contrasens

Astazi, la iesirea dintr-un supermarket, virand la dreapta am lovit ( mai mult s-a lovit el de mine de fapt, deoarece doar ce ma pusesem in miscare ) un biciclist baut care circula pe contrasens. Accidentul s-a soldat fara vatamari corporale, politia incadrandu-l la accident cu avarii. Mi s-a retinut carnetul pentru neacordare de prioritate la iesirea pe un drum national ( art. 135, alin. 1, lit. f ). Intrebarea este: as avea vreo sansa la contestatie ? ( pentru ca bicilcistul era baut, era pe contrasens, eu iesisem din parcare conform regulamentului la limita vizibilitatii, nu apucasem sa virez la dreapta - in declaratie am scris ca m-am asigurat corespunzator la stanga si cand am intors privirea spre dreapta am vazut biciclistul ).

Multumesc pentru orice raspuns.
A fost pus sa sufle in fiola.
Aveti posibilitatea sa folositi ca proba testul alcoolscop dat de biciclist.
Contestati in 15 zile procesul verbal la instanta competenta teritorial.
In functie de modul in care veti administrat probele exista oarecari sanse.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua la iesirea dintr-o curte cu fata, intrand pe o strada ... Nicu689456 Nicu689456 Buna ziua La iesirea dintr-o curte cu fata ,intrand pe o strada, ( Nu am intrat decat vreo 40 de cm) un alt autoturism care circula pe contrasens si m-a ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala. simplu sau complicat? s i l v i u s i l v i u Am avut recent un accident rutier in care un autoturism care circula pe un drum cu prioritate (venind din stanga mea) a inceput manevra de depasire in ... (vezi toată discuția)
Accident, masina lovita din spate mic1976 mic1976 Am avut un accident de masina fiind lovita din spate de un alt autoturism. M-am aflat pe un drum secundar si vroiam sa ma deplasez spre dreapta.Am semnalizat ... (vezi toată discuția)