avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... buna ziua La iesirea dintr-o curte cu fata, intrand pe ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

buna ziua La iesirea dintr-o curte cu fata, intrand pe o strada ...

Buna ziua
La iesirea dintr-o curte cu fata ,intrand pe o strada, ( Nu am intrat decat vreo 40 de cm) un alt autoturism care circula pe contrasens si m-a lovit in partea fata a masinii.
Neajungand la o intelegere cu celelalt conducator am chemat politia care m-a scos vinovat retinand-u-mi permisul de conducere pe 3 luni pt neacordare de prioritate.
Mentionez ca celelalt conducator nu circula pe banda lui ci pe contrasens fara un motiv real sau vreo depasire.
deci am vreo sansa in instanta???-----
Ultima modificare: Joi, 12 Septembrie 2024
Nicu689456, utilizator
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 05:48, 14 Septembrie 2024
Politistul a considerat ca ati iesit mai mult in strada, dupa lovitura primita la masina dvs. La fata locului puteau exista urme de franare. Dvs. nu aveati cum dovedi ca ati iesit doar 40 cm in strada si nici ca cealalta masina circula pe contrasens. Daca veti contesta PV de contraventie si retinerea permisului, trebuie sa aveti documente care sa va sustina punctul de vedere.
Articolul 135
Conducătorul de vehicul este obligat să acorde prioritate de trecere și în următoarele situații:
................................
f) când se pune în mișcare sau la pătrunderea pe drumul public venind de pe o proprietate alăturată acestuia față de vehiculul care circulă pe drumul public, indiferent de direcția de deplasare;
[ link extern ]

Ati avea ceva sanse doar daca exista linie continua intre sensurile de pe strada.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestație pv accident rutier GRIGORE G GRIGORE G buna ziua. Duminica 27.08.2017 am fost implicata intr-un accidet rutier pe strada Teius intersectie cu strada Vaslui. Eu veneam pe prioritate pe starda Teius, ... (vezi toată discuția)
Patrunderea pe contrasens in timpul procesului de franare tiberiu1977 tiberiu1977 Masina condusa de mine a patruns pe contrasens in timpul procesului de franare. Procesul de franare este unul inertial in care conducatorul auto nu are ... (vezi toată discuția)
Tamponare - viraj la stanga, depasire coloana fjt1 fjt1 Buna ziua Circulam in afara localitati pe un drum cu 2 benzi o banda pentru fiecare sens, ploaie, m-am asigurat din timp am semnalizat cu mai mult de 100m am ... (vezi toată discuția)