avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 979 soluții astăzi
Forum Activitate irinarotaru

Activitate irinarotaru

V-am trimis un mesaj privat cu adresa mea de e-mail !
Multumesc mult !:vishenka:
FlorentinaS. a scris:

Buna ziua tuturor,
in urma unei hotarari judecatoresti,definitiva si irevocabila, mi -sa acceptat sa schimb numele de familie al fetitei mele ,minor, din numele tatalui- care a recunoscut-o la nastere si de care sunt despartita de 7 ani ,fara contact - in numele meu de familie.Intrebarea mea este unde si ce acte imi trebuie sa schimb certificatul ei de nastere??Noi suntem romance cu domiciliul stabil in Germania, dar cu adresa pe C.I. a mea in Sector 4,Bucuresti!Urmeaza ca la inceputul anului viitor sa revenim in tara pentru schimbarea actelor fetitei mele.Va multumesc anticipat,Florentina


Stimata dna Florentina S,
Sunt intr-o situatie similara ca a dvs. Doresc sa schimb numele copilului meu.Neavand acordul tatalui, as dori sa deschid o actiune in instanta pt a obtine acest lucru.
Puteti sa-mi dati cateva sugestii in acesta privinta ? Postarea dvs mi-a dat mari sperante ! Deci, se poate !!! =D>
Va multumesc ! :vishenka:

La multi ani ! - pentru dna av Nicoleta Romascanu

@ DanDaniel
Multumesc pentru sugestie !
Multumesc d-nei Nicoleta Romascanu si d-lui Radu Gabrian !
Doresc sa subliniez faptul ca, situatia expusa de catre distinsa dna avocat, nu este valabila in familia mea, minorul fiind crescut in conditii excelente din toate punctele vedere. Cu atat mai mult, climatul psihologic este unul ideal pentru dezvoltarea armonioasa a copilului in aceasta privinta ! Stiu, ca dna avocata a facut o referire generala si sunt absolut convinsa ca exista multe cazuri de genul acesta.
Asa cum am afirmat si mai sus, intre mine si tatal minorul nu exista nici un fel de "vendette personale", despartirea noastra realizandu-se in conditii mai mult decat civilizate ! Din pacate, este alegerea lui "sa nu mai existe" in viata copilului. Eu ii respect decizia, pentru ca este absolut imposibil sa impui cuiva sa iubeasca pe altcineva (ma refer la copilul lui) !
Dar nu acesta este scopul postarii mele pe acest forum . Motivul pentru care doresc adaugarea numelui meu alaturi de cel al tatalui ( a se retine !!! nu doresc sa-l elimin pe al lui !) este acela ca imi doresc foarte mult ca cel mic sa aibe si numele meu.Asa consider ca este normal si firesc ! Pentru a evita pe viitor anumite situatii de confuzie. Chiar daca este inca mic, am observat ca deja pare deranjat ca avem nume diferite, mereu ca nume de familie il spune pe al meu si refuza sa accepte ca se numeste altfel.Ii explic de ce este asa, dar inca nu intelege de ce trebuie sa aibe numele cuiva care nici nu stie cine este, decat teoretic !
Va multumesc foarte mult !
:vishenka:

r.gabi a scris:

Fara acordul tatalui,nu cred in aceasta posibilitate.
Incercati sa luati legatura si poate rezolvati ceea ce va doriti


Sa obtin acordul lui nu am nici o sansa ! Din pacate...:(
r.gabi a scris:

Din cate cunosc eu,este vorba numai despre necesitatea acordului ambilor parinti,autoritatea tutelara,exprimandu-si doar avizul.
Faptul ca nu se preocupa de copil,ca nu isi indeplineste indatoririle de tata,nu este un motiv de schimbare a numelui minorului.
Ca o parere personala,raporturile actuale sau viitoare ale copilului cu tatal natural,nu trebuie afectate de problemele sau de animozitatile dintre parinti.
Mai tarziu,cand copilul va creste va lua singur o hotarare


Va multumesc pentru raspuns !
Nu este vorba despre animozitati sau o dorinta de razbunare din partea mea ! Din punctul meu de vedere, cred ca este normal ca acest copil sa poarte si numele meu, eu fiind unica persoana "reala" in viata lui, nu doar un nume scris pe certificatul de nastere.Principalul motiv, deranjat in situatia noastra, este acela ca avand nume de familie diferite, copilului i se atribuie numele meu si invers.
Ca o paranteza, inainte de nasterea minorului, am stabilit cu tatal lui ca cel mic sa poarte numele noastre reunite.Dar la 4 zile de la nastere, cand trebuia declarat cel mic, mi s-a spus ca nu-mi va recunoaste copilul daca insist sa poarte si numele meu.Din pacate, starea mea delicata din acel moment nu mi-a permis sa-mi impun dorinta.:(
Ma poate informa cineva, va rog ?
In ce situatie se aplica art. 7 din OG nr. 41/2003 ?
Minorul are 5 ani, iar tatal are toate drepturile si obligatiile legale, pe care nu si le "onoreaza" in nici un fel.
"Potrivit art. 7 din OG nr. 41/2003, pentru minor, cererea de schimbare a numelui se face, dupa caz, de parinti sau, cu incuviintarea autoritatii tutelare, de tutore. Daca parintii nu se inteleg cu privire la schimbarea numelui copilului, va hotari autoritatea tutelara."
In ce situatie se aplica acest articol ?
Va multumesc !
Buna ziua.
Am un copil rezultat in urma unei relatii de concubinaj.Este recunoscut de tatal sau si poarta numele acestuia.
Copilul imi este incredintat mie (hot definitiva si irevocabila).
Datorita faptului ca tatal este absolut absent in viata copilului, doresc ca fiica mea sa-mi poarte numele (sau cel putin sa-l aibe si pe al meu alaturi de cel existent).Acordul tatalui este exclus in aceasta situatie.
Doresc sa stiu daca Autoritatea Tutelare poate interveni in acest sens ("Art. 7. - (1) Pentru minor, cererea de schimbare a numelui se face, dupã caz, de pãrinþi sau, cu încuviinþarea autoritãþii tutelare, de tutore. Dacã pãrinþii nu se înþeleg cu privire la schimbarea numelui copilului, va hotãrî autoritatea tutelarã.
")
Va multumesc !
cermak gruianu a scris:

Codul civil reglementeaza astfel de situatii si deoarece acest subiect a mai fost discutat, va prezint discutii similare:
www.avocatnet.ro/content/for...
www.avocatnet.ro/content/for...
www.avocatnet.ro/content/for...
www.avocatnet.ro/content/for...


Din cele citite la sugestia dvs, am inteles ca in cazul meu beneficiez de mostenire pasiva, adica datorii !
Nu am stiut ca trebuie sa dau o declaratie notariala de renuntare la "mostenire". Acum , la aproape 1 an de la decesul mamei mai pot face ceva in sensul acesta ? Cum poate demonstra creditorul ca eu am acceptat tacit aceasta mostenire ?
cermak gruianu a scris:

Nu stiu sa va spun exact cum vor evolua lucrurile, insa...procedural:
Art.397 C.proc.civ. prevede:"(1)Cand debitorul a decedat, lasand numai mostenitori majori, executarea inceputa asupra bunurilor sale se va continua in contra lor 8 zile dupa ce printr-o notificare au fost instiintati, in mod colectiv, la ultimul domiciliu al defunctului.
(2)Cand intre mostenitori sunt minori....."

Art.398 C.proc.civ.Daca executarea nu incepuse inca la decesul debitorului, hotararile si titlurile executorii nu se vor putea executa contra mostenitorilor, sub pedeapsa de nulitate, decat 8 zile dupa ce li s-a facut o incunostiintare colectiva a acestor titluri sau hotarari la domiciliul deschiderii succesiunii pe numele mostenirii, fara a se arata numele si calitatea fiecarui mostenitor.




Multumesc pt raspuns.

Eu tot nu inteleg, mama neavand la data mortii nici o proprietate sau alte bunuri, ce se intampla ? Iar succesiunea nu se face ca nu avem pe ce...