r.gabi a scris:
Din cate cunosc eu,este vorba numai despre necesitatea acordului ambilor parinti,autoritatea tutelara,exprimandu-si doar avizul.
Faptul ca nu se preocupa de copil,ca nu isi indeplineste indatoririle de tata,nu este un motiv de schimbare a numelui minorului.
Ca o parere personala,raporturile actuale sau viitoare ale copilului cu tatal natural,nu trebuie afectate de problemele sau de animozitatile dintre parinti.
Mai tarziu,cand copilul va creste va lua singur o hotarare
Va multumesc pentru raspuns !
Nu este vorba despre animozitati sau o dorinta de razbunare din partea mea ! Din punctul meu de vedere, cred ca este normal ca acest copil sa poarte si numele meu, eu fiind unica persoana "reala" in viata lui, nu doar un nume scris pe certificatul de nastere.Principalul motiv, deranjat in situatia noastra, este acela ca avand nume de familie diferite, copilului i se atribuie numele meu si invers.
Ca o paranteza, inainte de nasterea minorului, am stabilit cu tatal lui ca cel mic sa poarte numele noastre reunite.Dar la 4 zile de la nastere, cand trebuia declarat cel mic, mi s-a spus ca nu-mi va recunoaste copilul daca insist sa poarte si numele meu.Din pacate, starea mea delicata din acel moment nu mi-a permis sa-mi impun dorinta.:(