avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1800 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Schimbare nume minor cu acordul Autoritatii tutelare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Schimbare nume minor cu acordul Autoritatii tutelare

Buna ziua.
Am un copil rezultat in urma unei relatii de concubinaj.Este recunoscut de tatal sau si poarta numele acestuia.
Copilul imi este incredintat mie (hot definitiva si irevocabila).
Datorita faptului ca tatal este absolut absent in viata copilului, doresc ca fiica mea sa-mi poarte numele (sau cel putin sa-l aibe si pe al meu alaturi de cel existent).Acordul tatalui este exclus in aceasta situatie.
Doresc sa stiu daca Autoritatea Tutelare poate interveni in acest sens ("Art. 7. - (1) Pentru minor, cererea de schimbare a numelui se face, dupã caz, de pãrinþi sau, cu încuviinþarea autoritãþii tutelare, de tutore. Dacã pãrinþii nu se înþeleg cu privire la schimbarea numelui copilului, va hotãrî autoritatea tutelarã.
")
Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: laau , utilizator 11:28, 16 Februarie 2011
fara acordul tatalui nu puteti face nimic
Atata timp cat nu exista acordul tatalui,care l-a recunoscut si care nu a fost decazut din drepturi,nu cred ca exista aceasta posibilitate.
Ce varsta are minorul ?
Minorul are 5 ani, iar tatal are toate drepturile si obligatiile legale, pe care nu si le "onoreaza" in nici un fel.
"Potrivit art. 7 din OG nr. 41/2003, pentru minor, cererea de schimbare a numelui se face, dupa caz, de parinti sau, cu incuviintarea autoritatii tutelare, de tutore. Daca parintii nu se inteleg cu privire la schimbarea numelui copilului, va hotari autoritatea tutelara."
In ce situatie se aplica acest articol ?
Va multumesc !
Ma poate informa cineva, va rog ?
In ce situatie se aplica art. 7 din OG nr. 41/2003 ?
Din cate cunosc eu,este vorba numai despre necesitatea acordului ambilor parinti,autoritatea tutelara,exprimandu-si doar avizul.
Faptul ca nu se preocupa de copil,ca nu isi indeplineste indatoririle de tata,nu este un motiv de schimbare a numelui minorului.
Ca o parere personala,raporturile actuale sau viitoare ale copilului cu tatal natural,nu trebuie afectate de problemele sau de animozitatile dintre parinti.
Mai tarziu,cand copilul va creste va lua singur o hotarare

Alte discuții în legătură

Schimbare nume minor - tatal nu este de acord danimik danimik Buna ziua, Doresc schimbarea numelui de familie pentru fetita mea, si anume doresc sa poarte si numele meu alaturi de acela al tatalui ei pentru a-i fi mai ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume de familie copil doua luni davidclaudette davidclaudette Buna ziua, Am un bebelus de doua luni recunoscut de tatal lui cu care nu sunt casatorita. as dori sa stiu daca se poate schimba numele de familie al ... (vezi toată discuția)
Nume de familie la divort Alexandru-Mugur Ionescu Alexandru-Mugur Ionescu Fara acordul sotului poate sotia sa ramana cu numele de familie avut in timpul casatoriei? Si daca da in ce conditii. Va multumesc (vezi toată discuția)