avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 950 soluții astăzi
Forum Activitate anamariaholban

Activitate anamariaholban

Va multumesc! Copilul are domiciliul la mine. Fara rautate, sincer, mi se pare absurd si abuziva legea prin care eu ca mama sustin atat moral cat si financiar acest copil, iar tatalui i se imputa 1,4 din salariul net acesta avand mai multe drepturi decat obligatii! O sa-l dau clar in judecata!
Va multumesc pentru sfaturi!
da, este vorba despre custodie comuna. Ideea este ca fostul sot nu se intereseaza de copil, decat prin faptul ca suna o data la 2 saptamani si intreaba sec de copil dupa care incepe sa imi aduca injurii. Este suparat pe faptul ca eu reusesc sa-mi cladesc o viata si in lipsa lui si incearca sa tina acest copil pe loc demonstrandu-mi ca "nu fac ce vreau eu". Am explicat fostului sot inclusiv faptul ca poate veni la copil ori de cate ori doreste fara sa tinem cont programul stabilit. Eu doresc sa aiba legatura cu tatal lui dar nu doar cand acesta doreste, dupa bunul plac, cand suna el noi , adica eu si copilul trebuie sa ne dampeste cap toate planurile facute deoarece asa doreste fostul sot, tatal copilului. Copil va fi inscris la gradinita in Germania, plus ca in tara deja face cursuri de Limba Germana si Engleza, este un copil extrem de istet, lupt pentru interesele minorului. Chiar nu se poate demonstra ca acest om, numit tata foloseste copilul drept mijloc de razbunare?
Am fost crescuta de un tata minunat care si in ziua de azi se intereseaza de copii lui desi suntem mari si la casele noastre!!! Stiu cum trebuie sa fie un tata!

Va multumesc!
Ati divortat la notar sau in instanta?
Buna ziua,

In urma divortului pe cale amiabila in fata notarului, eu si fostul sot "impartim" custodia copilului, adica eu il cresc si il intretin, iar fostul sot nu achita pensia alimentara si foloseste copilul doar atunci cand se plictiseste si doreste sa ne strice linistea.
Mi s-a propus sa plec din tara cu contract de munca pe perioada nelimintata, acest lucru impune mutarea copilului din romania in strainatate. Am adus la cunostinta tatalui acest aspect care se opune pe motiv ca nu-si mai poate vedea fiul pe care l-a vizitat din ian.2014 pana in prezent de maximum 4 ori, contorizat 4-5 ore in total. De asemenea am posibilitatea de a oferi loc de munca tatalui rauvoitor, de a lucra in aceeasi tara la o distanta de 150 - 200 km, acest neavand un serviciu stabil in Romania. Am rugamintea sa-mi spuneti pe ce alta cale, excluzand calea amiabila, pot lupta pentru drepturile fiului meu minor? Faptul ca tatal se opune inseamna ca acest copil va fi legat de Romania pana cand isi va putea exprima singur vointa??? Nu i se ingradesc astfel drepturile copilului la educatie, dezvoltare si libera circulatie in Europa? In cazul in care se impune un proces cam cat dureaza acesta? Nu as dori sa pierd contractul! Este o sansa atat pentru mine cat si pentru copilul meu de a duce o viata mai buna!

Va multumesc!
Bunicii materni sunt in Focsani / Vrancea iar mama are domiciliul in Bucuresti, Sector 1; unde se adreseaza , autoritatii din Vrancea sau la Bucuresti?
va multumesc nespus!
Buna ziua,

Fiti amabili, in urma divortului pe cale amiabila, copilul a ramas in grija mamei. in cazul in care aceasta pleaca cu contract de munca in Germania, lasand pentru 1 - 2 luni copilul in grija bunicilor materni, pana la inscrierea copilului intr-o gradinita in Germania, ce acte trebuie sa incheie mama cu bunicii materni astfel incat sa nu existe nici o problema dupa plecarea acesteia. Stiu ca pentru scoaterea copilului din tara este nevoie de acordul scris al tatalui.

va multumesc!
buna ziua,

Fiti amabili,

dupa ce am solicitat completand formulare si obtinand negatia de la fostul sot, cum ca nu beneficiaza de deducerea personala pentru copilul minor aflat in intretinere, contabila firmei pt care lucrez mi-a comunicat faptul ca la un salariu brut in valoare de 1000 ron eu castig 16 ron. am rugamintea sa ma lamuriti deoarece in lege este stipulata o suma de 350 ron ca deducere personala pentru salariat cu copil minor in intretinere si salariu brut 1000 ron.


va multumesc!
Răspuns la discuția Acte auto in urma divortului
va multumesc frumos pentru raspuns!
Răspuns la discuția Acte auto in urma divortului
auto este pe numele meu dar in urma divortului se modifica numele meu din Holban in numele de fata, chiric...deci si actele se modifica.
Buna ziua,

Fiti amabili, am divortat la notar in urma cu 1 saptamana...iar impreuna cu fostul sot am hotarat sa ramana autoturismul la mine. nu am facut partaj inca deoarece ne-ar fi costat undeva la 400 de ron si nu dispuneam in acel moment de acesti banuti. As dori sa stiu daca in urma schimbarii cartii mele de identitate este obligatoriu sa schimb actele auto iar cea de-a doua intrebare : auto este inmatriculat in nov.2012 ceea ce inseamna ca nu era in vigoare legea ce impunea plata taxei de mediu, deci nu am platit asa ceva. am cumparat auto in Bucuresti, cu nr de Bucuresti, deci nu e vb de prima inmatriculare; la schimbarea datelor din carte si din talon voi plati taxa de mediu sau nu.

va multumesc!