Fiti amabili, am divortat la notar in urma cu 1 saptamana...iar impreuna cu fostul sot am hotarat sa ramana autoturismul la mine. nu am facut partaj inca deoarece ne-ar fi costat undeva la 400 de ron si nu dispuneam in acel moment de acesti banuti. As dori sa stiu daca in urma schimbarii cartii mele de identitate este obligatoriu sa schimb actele auto iar cea de-a doua intrebare : auto este inmatriculat in nov.2012 ceea ce inseamna ca nu era in vigoare legea ce impunea plata taxei de mediu, deci nu am platit asa ceva. am cumparat auto in Bucuresti, cu nr de Bucuresti, deci nu e vb de prima inmatriculare; la schimbarea datelor din carte si din talon voi plati taxa de mediu sau nu.
Daca masina este pe numele sotului si doriti sa o treceti pe numele dv cum o faceti? ori partaj ori contract vanzare cumparare, asa e normal.Cu taxa nu stiu cum e pe noua lege, stiu ca am inscris o masina pe o soc. com (oct 2012)nu am platit taxa ,la 7 luni am transferat-o pe alta sc si a trebuit sa platesc taxa.
Prima inmatriculare acum cred ca e timbru de mediu.
Nu veti plati taxa de timbru, nu se schimba proprietarul, ci numai numele. Si daca faceati partaj, fiind soti nu plateati taxa de timbru.
Dvs veti schimba doar actele, astel veti solicita un alt certificat de inmatriculare.