avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters170590

Activitate ContSters170590

Deci lucrurile sunt foarte clare,hotararea primita acasa spune foarte clar ca neavand venituri cu caracter permanent pensia este stabilita luindu-se ca si baza de calcul salariul minim pe economie.Hotararea este foarte bine motivata conform art.(cutare) alineatul (cutare) si explicata fara nici un fel de ambiguitate precum in cazul desirelia75.
Pensia de intretinere pentru un copil major a fost stabilita luindu-se ca baza de calcul salariul minim pe economie in cazul tatalui navigator, care dupa lege nu are venituri cu caracter constant desi are contracte pe termen determinat de 4 luni si poate ajunge la 4-5000 euro /luna.Termenul de venit permanent e absolut prost inteles ,daca cineva castiga in 2 luni 1 milion de euro cum se poate ca o instanta sa stabileasca o pensie de intretinere raportandu-se la salariul minim pe economie? A auzit cineva in aceasta tara de un precedent in care o instanta sa stabileasca altfel?
Discuție pensie
,student.Pentru stabilirea pensiei de intretinere pentru copilul major am introdus actiune in instanta in procedura de urgenta.,doar primul termen fiind parcurs pana in clipa de fatza.Intrebarea mea este daca sotul meu care este navigator si lucreaza pentru firme straine prin agentii de crewing din Romania si are Am introdus actiune de divort dar termenul este in aprilie datorita aglomeratiei din instante,Am 2 copii unul minor si unul major un venit in medie pe ultimele 6 luni de 2600 de euro(mentionez ca de obicei are contracte de 4 luni cu 4500 de euro /luna apoi sta intre 2,3 luni acasa ) cum as putea ca pensia de intretinere sa fie stabilita in baza acestui venit? El declara ca nu are un loc de munca fiindca este in perioada de repaos intre contracte si prin avocatul lui ar dori sa i se stabileasca o pensie raportata la salariul minim pe economie.Pot sa cer in instanta ca sa prezinte foaia matricola de la capitania portului Constanta unde sunt mentionate toate imbarcarile pe care le are si sa prezinte copiile contractelor pentru fiecare voiaj? Inca nu i s-a cerut o copie in instanta dupa aceasta foaie matricola.,unde se vede foarte clar ca in ultimii 7 ani nu are o intrerupere in ritmicitatea contractelor.Cum pot cere ca instanta sa foloseasca aceasta foaie matricola pentru a realiza adevaratul venit pe care sotul meu (inca) il are?
Am introdus actiune de divort dar termenul este in aprilie datorita aglomeratiei din instante,Am 2 copii unul minor si unul major ,student.Pentru stabilirea pensiei de intretinere pentru copilul major am introdus actiune in instanta in procedura de urgenta.,doar primul termen fiind parcurs pana in clipa de fatza.Intrebarea mea este daca sotul meu care este navigator si lucreaza pentru firme straine prin agentii de crewing din Romania si are un venit in medie pe ultimele 6 luni de 2600 de euro(mentionez ca de obicei are contracte de 4 luni cu 4500 de euro /luna apoi sta intre 2,3 luni acasa ) cum as putea ca pensia de intretinere sa fie stabilita in baza acestui venit? El declara ca nu are un loc de munca fiindca este in perioada de repaos intre contracte si prin avocatul lui ar dori sa i se stabileasca o pensie raportata la salariul minim pe economie.Pot sa cer in instanta ca sa prezinte foaia matricola de la capitania portului Constanta unde sunt mentionate toate imbarcarile pe care le are si sa prezinte copiile contractelor pentru fiecare voiaj? Inca nu i s-a cerut o copie in instanta dupa aceasta foaie matricola.,unde se vede foarte clar ca in ultimii 7 ani nu are o intrerupere in ritmicitatea contractelor.Cum pot cere ca instanta sa foloseasca aceasta foaie matricola pentru a realiza adevaratul venit pe care sotul meu (inca) il are?
As dori sa stiu care sunt pasii ce trebuie urmati in cazul divortului. Mentionez ca am 2 copii din care unul minor si celalat inca la scoala , deci in intretinerea mea. In cazul in care sotul meu se opune divortului cum ar trebui sa procedez pt a obtine cat mai repede dreptul copiilor la pensia de intretinere. Noi nu mai locuim impreuna de un an si jumatate si nici bunuri in comun nu avem. El este navigator si nu are contract de munca in tara dar toate contractele lui( facute cu firme straine)sunt inregistrate la capitania Constanta. Ce cheltuieli de judecata va trebui sa achit? Multumesc pt ajutor.