avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 461 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Intrebare pensie de intretinere navigator
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Intrebare pensie de intretinere navigator

Pensia de intretinere pentru un copil major a fost stabilita luindu-se ca baza de calcul salariul minim pe economie in cazul tatalui navigator, care dupa lege nu are venituri cu caracter constant desi are contracte pe termen determinat de 4 luni si poate ajunge la 4-5000 euro /luna.Termenul de venit permanent e absolut prost inteles ,daca cineva castiga in 2 luni 1 milion de euro cum se poate ca o instanta sa stabileasca o pensie de intretinere raportandu-se la salariul minim pe economie? A auzit cineva in aceasta tara de un precedent in care o instanta sa stabileasca altfel?
Cel mai recent răspuns: ContSters114133 , utilizator 11:11, 28 Februarie 2011
Buna seara! Si eu sunt in aceeasi situatie ca si dumeavoastra, cu o mica diferenta: instanta a stabilit ca sotul meu, tot navigator, sa plateasca 25% din venitul net lunar. Are venituri foarte mari si plateste doar 250 lei pe luna. Din pacate, cunosc mai multe cazuri in care navigatorii paltesc pensie de intretinere raportat la salariul minim. Si am sa va explic de ce. La stabilirea pensiei de intretinere se tine cont de veniturile CONSTANTE pe ultimele 6 luni. In general, navigatorii au contracte pe perioada determinata (de exemplu, sotul meu incheie contractul pe 8 saptamani, cat timp dureaza voiajul). Neavand contract pe o perioada nedeterminata, veniturile sale, oricat ar fi de mari, nu pot fi luate in calcul la stabilirea pensiei. Am stat de vorba cu mai multi avocati care mi-au dat acelasi raspuns. Din pacate, trebuie sa ne descurcam singure.
buna seara.binenteles ca si eu am aceeasi problema.ideea este ca in hotarare scrie 25% din venitul net lunar ...si in acest caz nu specifica instanta ca ar trebui sa dea la min pe economie.si daca ar fi asa cum ati scris dvs mai sus,ca se tine cont de veniturile constante pe ultimele 6 luni,de ce instanta nu a stabilit din start 25% din sal min pe economie? ca doar se vedea ca e navigator si are contractele semnate doar pe anumite perioade determinate?eu sunt in faza in care executorul va spune ca nu poate sa execute aceasta hotarare pentru ca nu stie ce reprezinta acesti 25% si cu raspunsul executorului avocata va face demersuri pentru lamurirea acestei hotarari.probabil ca finalul va fi 25% din sal min pe economie...dar macar sa se spuna clar acest lucru.
Si pe mine m-a interesat acest lucru, si mi s-a spus ca in lege scrie ca pentru un copil se stabileste pensia pana la o patrime din venitul net lunar, deci acesta este motivul pentru care in multe hotarari dispozitivul suna in acest fel. In general scrie ca se plateste 25% din salariul minim pe economie atunci cand parintele obligat la plata pensiei nu are niciun venit. Dumneavoastra ce anume v-a spus avocata? Cu toate ca am consultat mai multi avocati care mi-au dat acelasi raspuns, as vrea sa aud si alte pareri...nu strica. Va multumesc mult! Succes!
Deci lucrurile sunt foarte clare,hotararea primita acasa spune foarte clar ca neavand venituri cu caracter permanent pensia este stabilita luindu-se ca si baza de calcul salariul minim pe economie.Hotararea este foarte bine motivata conform art.(cutare) alineatul (cutare) si explicata fara nici un fel de ambiguitate precum in cazul desirelia75.
din pacate nimeni nu ne poate ajuta.si eu am vb cu diversi avocati ,unii au zis ca se rezolva...iar acum vad ca trece timpul si nu s-a rezolvat nimic...iar altii au spus din start ca astea sunt problemele legate de aceasta categorie...adica navigatori.in concluzie...suntem doar noi cele care ne punem intrebari si cautam raspunsuri...din cate vad nu prea sunt avocati care sa ne spuna concret ceva.daca cel care pana mai ieri se numea tata al acestor copii nu intelege ca un copil nu se poate creste numai cu 170 lei pe luna...nu vad de ce ar intelege altcineva situatia.a fost usor sa spuna:"copilul sa ramana la mama,cu obligarea mea la plata pensiei de intretinere"..pentru ca stiau ce si cat vor da,iar un copil sa ramana in grija lor...le-ar fi complicat existenta.ei trebuie sa plece pe mari si oceane sa faca bani...dar ptr alte prioritati.vorbesc acum de cazul meu,in care ma gandeam ca ne vom lupta pentru custodia copilului,pe care "il iubea tare mult"....dar nici vorba de asa ceva.

Alte discuții în legătură

Pensie intretinere rebeca_rebeca rebeca_rebeca Buna seara! Am divortat de 7 luni si am o fetita de 4 ani si jumatate. Instanta a stabilit o pensie de intretinere in valoare de 25% din venitul net lunar. ... (vezi toată discuția)
Un articol sau o lege care sa spuna ca pensia de intretinere minor se stabileste in functie de veniturile nete cu caracter permanent ContSters114133 ContSters114133 va rog sa imi dati si mie articolul sau legea care spune ca :\"Pensia de intretinere se stabileste avandu-se in vedere veniturile nete cu caracter de ... (vezi toată discuția)
Întrebări pensie de întreținere bijou8 bijou8 Buna ziua, Am urmatoarele intrebari legate de plata pensiei alimentare: 1.Daca tatal nu are serviciu este obligat la plata unei pensii de 1/4 din salariul ... (vezi toată discuția)