avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Intrebare pensie de intretinere navigator
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Intrebare pensie de intretinere navigator

Pensia de intretinere pentru un copil major a fost stabilita luindu-se ca baza de calcul salariul minim pe economie in cazul tatalui navigator, care dupa lege nu are venituri cu caracter constant desi are contracte pe termen determinat de 4 luni si poate ajunge la 4-5000 euro /luna.Termenul de venit permanent e absolut prost inteles ,daca cineva castiga in 2 luni 1 milion de euro cum se poate ca o instanta sa stabileasca o pensie de intretinere raportandu-se la salariul minim pe economie? A auzit cineva in aceasta tara de un precedent in care o instanta sa stabileasca altfel?
Cel mai recent răspuns: ContSters114133 , utilizator 11:11, 28 Februarie 2011
in urma discutiei cu o avocata acum cateva zile,am aflat altceva.ca instanta face o medie a veniturilor pe ultimele 6 luni pentru stabilirea pensiei de intretinere minor.chiar daca are contracte pe o perioada determinata se face o medie a veniturilor realizate de acesta.in cazul meu exista contracte de ambarcare depuse la dosar chiar de sot,pentru a putea arata instantei ca are venituri si care sunt acestea,pentru ca eu am depus divorul si partajul impreuna.
va rog sa cititi :
[ link extern ]

[ link extern ]
Instanta face o medie a veniturilor nete lunare ale celui ce urmeaza a fi obligat la plata, nu a sumelor sporadice.
va rog sa imi dati si mie legea sau acest articol in care instanta spune asa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie intretinere rebeca_rebeca rebeca_rebeca Buna seara! Am divortat de 7 luni si am o fetita de 4 ani si jumatate. Instanta a stabilit o pensie de intretinere in valoare de 25% din venitul net lunar. ... (vezi toată discuția)
Un articol sau o lege care sa spuna ca pensia de intretinere minor se stabileste in functie de veniturile nete cu caracter permanent ContSters114133 ContSters114133 va rog sa imi dati si mie articolul sau legea care spune ca :\"Pensia de intretinere se stabileste avandu-se in vedere veniturile nete cu caracter de ... (vezi toată discuția)
Întrebări pensie de întreținere bijou8 bijou8 Buna ziua, Am urmatoarele intrebari legate de plata pensiei alimentare: 1.Daca tatal nu are serviciu este obligat la plata unei pensii de 1/4 din salariul ... (vezi toată discuția)