Situatie: firma inregistrata in Feb 2010, neplatitoare TVA, nu a fost depusa niciodata nici o declaratie, firma nu a avut nici un fel de activitate, nici un angajat, nimic, niciodata.
Am intrebat in mai multe locuri, dar nu imi este clar ce declaratii trebuie sa depun (cate?), si mai ales de ce amenzi si penalitati suntem pasibili.
Am inteles ca trebuia depusa trimestrial decl 100, 101, 392B (???) daca ma duc sa le depun primesc amenda pentru fiecare in parte (retroactiv pe 2 ani sunt vreo 15 declaratii) sau pentru toate o singura amenda?
E o idee buna sa cer o audienta la seful(a) ANAF de la sect 4 (acolo e firma)?
Multumesc de raspuns, imi imaginez ca pot obtine daune materiale si morale. Insa ma intereseaza ce pasi ar trebui sa fac de aici incolo si daca merita sa fac acest demers.
Ar trebui sa ma duc la IML sa imi iau un certificat medico-legal? Sa strang facturi si chitante pentru cheltuielile medicale?
Care este practica in Romania in ceea ce priveste daunele morale? Care este suma aproximativa pe care o acorda instanta in asemenea cazuri? In acesta perioada nu pot munci, nu pot avea grija de copil, ii ratez ziua de nastere pentru ca este la bunici si nu ma pot deplasa pana acolo, nu ma pot duce la cursuri pentru care am platit sume mari de bani, etc.
Daca ajung sa obtin la sfarsitul unui an de judecata 2000 ron mai bine ma lipsesc. Pe de alta parte, daca nimeni nu reactioneaza lucrurile nu se schimba, si nu ne ramane decat sa ne plangem in continuare de tara in care traim.
Ieri am cazut pe treptele unei scari de la metrou si mi-am fracturat glezna. La treapta de care m-am impiedicat era o dala lipsa. Am fost la urgenta, trebuie sa stau la orizontala in CM 45 de zile. Am martor si toate documentele medicale, si cred ca se poate obtine inregistrarea cu apelul de la 112.
Daca ma hotarasc sa dau metroul in judecata, ce sanse de castig am? Cat dureaza un proces, care sunt costurile si ce daune as putea obtine?
Ma intrebam care ar fi pasii si conditiile legale pentru a aduce o bona filipineza in Romania pe cont propriu (fara agentie din Ro). Au contract de munca in RO? Din ce am citit salariile sunt 400-500$/luna, dar daca din banii astia dai si la stat toate contributiile nu mai raman cu nimic.
Prin agentii, platesti comision si agentiei din Ro si agentiei din Filipine. Costa cam 3000-3500E sa o aduci initial (avion, acte permis de munca, etc). Ma intreb cat din banii astia poti scuti daca o aduci pe cont propriu (daca se poate si daca merita efortul).