Ma gandeam eu ca nu e asa simplu dar eu ce sa fac ca si daca divortez tot nu pleaca din casa si tot asa traim nu? eu nu-l pot obliga sa plece si nici sa plateasca daca el nu vrea nu? Eu as vrea sa impartim jumi-juma cheltuielile (rata credit si consum) dar sa-mi de-a pensie la fata si restul separat fiecare...sau cum sa fac ca nu mai pot judeca !!???Cum ar fi corect fata de amandoi sa impartim cheltuielile fara partaj ?Si nu stiu daca ma pot intelege cu el....dar macarsa-i propun pe cale amiabila o rezolvare corecta pentru amandoi! Va multumesc pentru raspuns :)
Buna ziua!
Am o nelamurire in legatura cu sfatul dat de un avocat si anume: sa cer pensie de intretinere tatalui deoarece nu contribuie la toate cheltuielile in casa(plateste doar rata la banca -credit ipotecar) dar sa nu bag divort.Suntem separati in aceeasi casa de 2 ani din cauza ca el are pe alta dar nu vrea sa plece din casa si nu mai avem nici o comunicare sau relatie in ultimul timp iar situatia continua asa.Eu nu ma mai descurc cu salarul meu si avem o fata de 16 ani.Partaj nu vreau sa fac ptr. ca mai avem credit la casa 16 ani si nu am bani de asta iar divortul doar ne separa si pe hartie dupa cum vad eu lucrurile! Se poate acorda pensie fara sa divortam si e necesar de avocat pentru asta? Mi s-a zis ca dureaza 2-3 luni si ca ma costa pana in 1000 ron dar ca-i recuperez de la el la final.Nu inteleg de ce dureaza atat si daca e adevarat ca-mi recuperez banii...asta inseamna ca e proces in instanta sau e o simpla cerere si atat?Nu am inteles eu bine ce mi-a explicat avocata? Va rog din suflet sa ma lamuriti cum e mai bine sa fac pentru mine si fata si ce avantaj am daca nu divortez?El nu poate divorta daca eu nu sunt de acord?#-o
Situatia este urmatoarea:vreau sa divotez pentru ca el are alta relatie si avem o casa construita cu credit ipotecar pe 20 de ani.In cazul asta cum se impart cheltuielile la casa si credit? Cum ar fi corect de drept daca el are salarul dublu fata de mine?El mai are un credit de nevoi personale pe numele lui pentru o masina si zice ca nu am nici un drept la masina din cauza asta,ca-l achita el din salar!Mentionez ca avem o fiica de 17 ani, cat as primi pensie alimentara daca ar ramane cu mine si cat timp?Intrebarea mea este: care ar fi solutia cea mai convenabila pentru mine ?si daca exista mai multe cai de rezolvare a cazului?Conteaza probele morale?Suntem casatoriti de 6 ani.