Situatia este urmatoarea:vreau sa divotez pentru ca el are alta relatie si avem o casa construita cu credit ipotecar pe 20 de ani.In cazul asta cum se impart cheltuielile la casa si credit? Cum ar fi corect de drept daca el are salarul dublu fata de mine?El mai are un credit de nevoi personale pe numele lui pentru o masina si zice ca nu am nici un drept la masina din cauza asta,ca-l achita el din salar!Mentionez ca avem o fiica de 17 ani, cat as primi pensie alimentara daca ar ramane cu mine si cat timp?Intrebarea mea este: care ar fi solutia cea mai convenabila pentru mine ?si daca exista mai multe cai de rezolvare a cazului?Conteaza probele morale?Suntem casatoriti de 6 ani.
buna dimineata.
pensie alimentara se acorda pana la implinirea varstei de 26 de ani, daca fiica dvs. va urma cursurile unei facultati la zi, si nu va lucra pe perioada studiilor.
in ceea ce priveste partajul, instanta va dispune impartirea bunurilor comune in functie de probatoriul administrat in cauza.
intrucat imobilul este contractat cu credit ipotecar in cauza se va introduce in mod obligatoriu si banca creditoare .
dar partajul nu este obligatoriu a se realiza in acelasi timp cu procesul de divort.
puteti divorta initial iar ulterior puteti investi instanta de judecata si cu actiunea de partaj.
pentru imobil, acesta se va putea imparti intre soti si in mod cert, dvs daca aveti un venit mult mai mic, puteti cere sa fiti despagubita pentru banii investiti in achizitionarea si modernizarea ei de pana acum, iar el cel mai probabil, dupa ce va va achita sulta va ramane cu imobilul si cu plata in continuare a creditului.
cam in acest fel se va imparti si masina, aici ori o luati dvs si preluati creditul si il despagubiti pe sot cu partea achitata de el pana acum sau invers sotul va despagubeste pe dvs si ramane cu creditul si cu masina.
va trebuiesc multe probe concludenta, ar fi bine sa va angajati un avocat.
fata va primi pensia pana la 26 ani maxim, numai daca continua studiile. fiica are dreptul sa opteze cu care din parinti vrea sa ramana.
tatal ii va plati maxim 25% din venitul lui stabil, ca pensie.
nu prea conteaza din vina cui se sfarseste, puteti cere ca hotararea de divort sa fie data din culpa comuna si sa nu fie motivata.
degeaba sotii se zbat sa-si demonstreze vinovatia celuilalt ca instanta cam in majoritatea cazurilor va stabili culpa comuna.
si masina face parte din bunurile comune, o veti include in masa partajabla, se vor include si ambele credite. daca dansul cere la partaj masina, e posibil sa-i fie atribuita pt ca va plati in continuare pt ea.
pensie veti primi 25 % din veniturile cu caracter permanent ale sotului
la partaj nu va conta ca are alta relatie , e doar motiv de divort
Casa construita cu creditul ipotecar este bun comun. La partajul ce se va face in urma divortului, fiecare va primi cota de 50%, teoretic, dar practic, cel care face dovada ca a contribuit mai mult decat celalalt la plata datoriilor poate obtine un procent mai mare decat jumatate. La partaj nu au importanta probele morale. Si masina pe care ati dobandit-o in timpul casatoriei este bun comun, chiar daca dvs aveti un venit net lunar jumatate dintr-al lui. Daca instanta va hotara sa-i fie lui atribuita casa, atunci el va va plati o sulta egala cu procentul din casa ce vi se cuvine in urma partajului, dupa administrarea probelor privind contributia fiecaruia la dobandirea bunului comun. In acelasi mod se pune si problema privind autovehiculul. Daca fata are 17 ani, atunci la incredintare va fi audiata de judecator in camenra de consiliu pentru a-si exprima dorinta privind ramanerea cu un parinte sau altul. Daca este singurul copil al lui, fie din casatorie, fie din afara ei, atunci fata, daca va va fi incredintata dvs va primi o pensie de intretinere egala cu maxim un sfert din salariul lui net lunar, pana la implinirea varstei de 18 ani, sau pana la 25 de ani, daca fata isi continua studiile in sistemul de invatamant.
Solutia cea mai convenabila pentru dvs este sa inaintati actiunea de divort, cu capete de cerere de desfacere a casatoriei, incredintare minor, stabilirea pensiei de intretinere, iar dupa finalizarea acestui proces se va judeca actiunea de partaj. Puteti incerca o tranzactie cu sotul , in sensul ca, stabiliti de comun acord, asupra distribuirii bunurilor comune dobandite in timpul casatoriei. daca nu ajungeti la acest consens, atunci instanta va decide, in functie de contributia fiecaruia dintre soti, la procurarea bunurilor comune, care este cota ce se cuvine fiecaruia si care dintre cei doi va plati o sulta celuilalt si in ce cuantum.
Asadar, mult succes :ok:
pensia de intretinere pt fiica dvs ar fi de 25% din veniturile fixe lunare ale sotului.si va primi pensie si pe timpul facultatii daca va absolvi la curs de zi.
Partaj
daria_ramona2006
Vreau sa introduc actiunea de partaj si as dori sa stiu cum se va imparti casa daca in urma actiunii de divort minora de 4 ani mi-a fost incredintata? (vezi toată discuția)