avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 922 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună ziua, Eu și soțul suntem în divort.In timpul ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună ziua, Eu și soțul suntem în divort.In timpul căsătoriei ...

Bună ziua,
Eu și soțul suntem în divort.In timpul căsătoriei am construit o casa (o parte din bani proveniți de el din daune morale)valoarea casei este mai mare.Cum este mai bine pt amandoi sa facem partajul ,el dorește sa păstreze casa (eu având un venit dublu fata de el).Menționez ca avem și un credit de nevoi personale pe numele meu din care am achiziționat o mașină la care eu plătesc rate.
Zi frumoasă!
mai bine e sa il faceti la notar daca va intelegeti, va intelegeti ?
dvs luati masina ca veti plati si in continuare ratele.
scadeti din casa cat a dat bani proprii si sa va dea minim jumatate din diferenta.
Ultima modificare: Duminică, 27 Februarie 2022
gi-jane2, moderator
Din păcate este cam greu sa ne intelegem(chiar dacă plătesc rata la mașină nici măcar nu am acces la ea)la partaj se i-a în calcul ca eu am plătit rata la credit?

gi-jane2 a scris:

mai bine e sa il faceti la notar daca va intelegeti, va intelegeti ?
dvs luati masina ca veti plati si in continuare ratele.
scadeti din casa cat a dat bani proprii si sa va dea minim jumatate din diferenta.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
de platit, ati platit-o impreuna, asta se considera, cel putin pana la despartirea in fapt.
daca nu va intelegeti, incepeti proces, va trebui sa apelati la avocat.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara,

Daca va intelegeti cu sotul cu privire la cota-parte din bunurile comune care va reveni fiecaruia si la modul de partajare al bunurilor, va puteti adresa notarului pentru un partaj pe cale amiabila , in caz contrar, trebuie sa va adresati instantei de judecata.
Pentru stabilirea contributie fiecarui sot la dobandirea bunurilor comune, se pleaca de la o prezumtie legala relativa de comunitate (care poate fi rasturnata de oricare din soti prin proba contrara), potrivit careaia fiecare sot a contribuit in mod egal la dobandirea bunurilor comune.
Plecand de la aceasta prezumtie de egalitatea, oricare din soti poate dovedi ca a avut o contributie mai mare iar instanta ii va atribui o cota-parte mai mare din bunurile comune.
Cu privire la modalitatea de partajare (modul cum se vor imparti bunurile intre dvs. si sot,
casa ii poate fi atribuita sotului, cu obligatia acestuia de a va plati o sulta sau va poate reveni dvs., situatia in care, sunteti obligata sa ii platiti sotului o sulta.
In cazul in care niciunul dintre dvs. nu dispune de banii necesari pentru plata sultei, atunci puteti vinde casa si imparti banii obtinuti din vazarea acesteia, in functie de cota-parte care revine fiecarui sot.
Cu privire la automobil, aveti o cota majoritara din dreptul de proprietate asupra acestuia sau chiar va poate reveni in totalitate, in functie de anumite elemente.
Ultima modificare: Duminică, 27 Februarie 2022
Cabinet Avocat - Ciurea Cristina, Avocat
Bună seara,
Aștept sa încheiem cu divorțul si apoi stabilim cum facem cu partajul.El susține ca este casa lui și ca nu o sa împartă nimic cu mine.Daca după divorț eu achit acel credit se mai ia in calcul la partaj?Cam cat poate dura un proces de partaj în instanță?

Cabinet de Avocat - Ciurea Cristina a scris:

Buna seara,

Daca va intelegeti cu sotul cu privire la cota-parte din bunurile comune care va reveni fiecaruia si la modul de partajare al bunurilor, va puteti adresa notarului pentru un partaj pe cale amiabila , in caz contrar, trebuie sa va adresati instantei de judecata.
Pentru stabilirea contributie fiecarui sot la dobandirea bunurilor comune, se pleaca de la o prezumtie legala relativa de comunitate (care poate fi rasturnata de oricare din soti prin proba contrara), potrivit careaia fiecare sot a contribuit in mod egal la dobandirea bunurilor comune.
Plecand de la aceasta prezumtie de egalitatea, oricare din soti poate dovedi ca a avut o contributie mai mare iar instanta ii va atribui o cota-parte mai mare din bunurile comune.
Cu privire la modalitatea de partajare (modul cum se vor imparti bunurile intre dvs. si sot,
casa ii poate fi atribuita sotului, cu obligatia acestuia de a va plati o sulta sau va poate reveni dvs., situatia in care, sunteti obligata sa ii platiti sotului o sulta.
In cazul in care niciunul dintre dvs. nu dispune de banii necesari pentru plata sultei, atunci puteti vinde casa si imparti banii obtinuti din vazarea acesteia, in functie de cota-parte care revine fiecarui sot.
Cu privire la automobil, aveti o cota majoritara din dreptul de proprietate asupra acestuia sau chiar va poate reveni in totalitate, in functie de anumite elemente.

Alte discuții în legătură

Divort biank1106 biank1106 Buna seara. Am o intrebare legata de un eventual partaj in urma unui divort. Eu si sotul meu am cumparat o casa pe durata casniciei, casa care este ipotecata ... (vezi toată discuția)
Partaj sorif sorif As dori sa stiu cum se imparte legal un apartament, dupa divort, in conditiile in care eu am si copilul in ingrijire, care este procentul din valoarea lui care ... (vezi toată discuția)
Partaj Mihaela Stefan Mihaela Stefan Buna ziua! Sunt in plin proces de divort, si va urma partajul. Am impreuna cu sotul meu doi copii, dintre care unul minor. Copiii raman la mine. Vreau sa stiu ... (vezi toată discuția)