avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 861 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort

Buna seara. Am o intrebare legata de un eventual partaj in urma unui divort. Eu si sotul meu am cumparat o casa pe durata casniciei, casa care este ipotecata pentru un credit al carei titulare sunt si ale carui rate le platesc. In cazul unui divort, cum se procedeaza cu casa/creditele. Ce consecinte ar putea avea mutatul meu din casa, cu tot cu copil inainte de depunerea actelor de divort? In afara de casa mai exista un bun comun, o masina, pe care au cumparat-o socrii, insa este pe numele sotului. Aici cum se procedeaza? Cam atat deocamdata. :) Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: desirelia75 , utilizator 09:09, 12 Noiembrie 2012
In eventualitatea unui partaj se impart atat bunurile dobandite in timpul casatoriei cat si datoriile contractate in timpul acesteia.

Solutia in procesul de partaj va depinde de ceea ce se solicita, de destinatia banilor provenit din credit, de probele care se vor face, de contributia sotilor la dobandirea bunurilor.

Legea prezuma o cota de contributie de 50%, sotii putand solicita instantei sa constate o cita de contributie majorata la dobandirea bunurilor.

Cert este ca la masa partajabila va fi inclus si autoturismul ca fiind dobandit in timpul castoriei, urmand ca sotul sa probeze contributa parintilor. In ceea ce priveste bunul dobandit astfel, solutiile in practica pot fi diferite.

Oricum parasirea imobilului de catre dvs impreuna cu minorul nu va avea nicio influenta asupra procesului de partaj.
sa stiti ca la mine au spus ca am plecat de buna voie si ca am conditii bune de locuit la mama mea impreuna cu minora el nu avea alta casa si vezi doamne instanta de fond si apel i-au dat lui casa in natura exact din aceste motive desi la dosarul cauzei existau nenumarate certif medico legale prin care aratam ca de cate ori vroiam sa intru in casa eram impiedicata.deabia la recurs lucrurile au fost altfel interpretate.in legatura cu creditul chiar daca se face o impartire a lor in instanta aceasta practic se face doar intre cei doi soti iar daca de ex instanta hot ca acel credit sa il plateasca sotul iar el nu il va plati va asigur eu ca banca se va indrepta impotriva dvs ptr ca impartirea nu s-a facut si cu acordul bancii ci s-a facut un partaj al creditului doar intre cei doi soti in instanta.
Creditul ipotecar a fost obtinut luand in calcul numai venitul meu. La fel toate creditele de altfel. Si toti banii au fost bagati in imobil. El apare ca si codebitor. Din fericire toate platile au fost facute din contul meu bancar, online, deci este simplu sa dovedesc contributia. (cred, nu?) de asemenea, se aplica si la plata tuturor datoriilor. Inca o intrebare si nu va mai deranjez. Cat dureaza un proces de partaj? Am inteles ca este oricum diferit de divort si de asemenea am inteles ca poate dura foarte mult...
la mine a durat 4 ani ptr ca am mers in toate caile de atac.a mers impreuna divortul si partajul ptr ca am contestat inclusiv divortul,se vroia culpa comuna iar eu nu am fost de acord cu asa ceva,ptr ca nu am plecat de bine de acasa.s-a terminat din vina lui pana la urma si eu am castigat casa in natura,dar asta dupa 4 ani ,in faza de recurs.
Damn! Imi pare rau. Sper sa nu dureze la fel de mult si la mine. El in toti acesti ani a stat in casa? A platit el ratele?

Alte discuții în legătură

Cum se face partajul? mihaelatodirut mihaelatodirut Buna seara, Am aplicat pentru un credit pentru achizitionarea unei garsoniere in 2006, atunci neffind casatorita. In 2010 m-am casatorit dar am platit ... (vezi toată discuția)
Divort cu partaj caterine caterine Buna seara..am si eu o intrebare.Sunt casatorit de 2 ani din aceasta casatorie a rezultat un baietel in vrsta de 1 an si 6 luni.Inaintea casatoriei am locuit ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, eu și soțul suntem în divort.in timpul căsătoriei ... ciucaclaudia ciucaclaudia Bună ziua, Eu și soțul suntem în divort.In timpul căsătoriei am construit o casa (o parte din bani proveniți de el din daune morale)valoarea casei este ... (vezi toată discuția)