avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cum se face partajul?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cum se face partajul?

Buna seara,

Am aplicat pentru un credit pentru achizitionarea unei garsoniere in 2006, atunci neffind casatorita. In 2010 m-am casatorit dar am platit ratele doar eu, sotul meu spunandu-mi ca nu are nevoie si nici pretentii asupra bunurilor mele.Vreau sa stiu in cazul divortului cum se procedeaza la partaj in cazul in care nu a contribuit la plata ratelor si am locuit impreuna in aceasata garsoniera complet mobilata si utilata dinaintea casatoriei.
Vreau sa va mai rog sa ma indrumati cum sa procedez in cazul in care ar trbui sa impart cu el ceea ce nu i se cuvine.

Va multumesc,
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 20:41, 2 Februarie 2014
Nu aveti ce sa impartiti cu el.

Bunurile supuse partajului sunt bunurile dobandite in timpul casatoriei.

Locuinta a fost cumparata inainte de casatorie, deci este bun propriu si nu bun comun.
scuze, nu am specificat, inca mai platesc rate.
Se poate vorbi doar despre un drept de creanta al sotului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort cu partaj caterine caterine Buna seara..am si eu o intrebare.Sunt casatorit de 2 ani din aceasta casatorie a rezultat un baietel in vrsta de 1 an si 6 luni.Inaintea casatoriei am locuit ... (vezi toată discuția)
Mostenire in urma unei succesiuni este impartita la partaj? crina90 crina90 Buna ziua, As dori sa ma ajutati cu un raspuns la o situatie cu care ma confrunt. Parintii mei s-au hotarat sa divorteze la o varsta destul de inaintata, ... (vezi toată discuția)
Se face partaj, în caz de divorț, dacă doar unul dintre soți este pe contractul casei? Și cum se procedează când au un copil? Cris-tinaaa Cris-tinaaa Buna seara! Va rog sa ma ajutati cu un sfat: in cazul unui divort, daca este trecut doar soțul pe contractul casei si data intocmirii contractului este ... (vezi toată discuția)