avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 727 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Se face partaj, în caz de divorț, dacă doar unul ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Se face partaj, în caz de divorț, dacă doar unul dintre soți este pe contractul casei? Și cum se procedează când au un copil?

Buna seara!
Va rog sa ma ajutati cu un sfat: in cazul unui divort, daca este trecut doar soțul pe contractul casei si data intocmirii contractului este anterioara căsătoriei, se va face partaj, sau i se cuvine totul sotului?
Si in cazul in care este la mijloc si un copil? Cum se procedeaza?
Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Duminică, 28 Iulie 2019
Manuela Rășină, administrator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
A platit toti banii inainte de casatorie?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara,
Suma platita inainte de casatorie este a sotului.
Sumele platite in timpul casatoriei se impart 1/2 la 1/2.
Sotului i revine locuinta sotia avand un drept de creanta pentru suma de mai sus.
Daca sotul a platit tot inaintea casatoriei intreg apartamentul este al sau.
Copilul nu are treaba cu partajul.
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Iulie 2019
Gabriel Klein Kiritescu, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Copilul nu va asigura" avantaje" la un eventual partaj sau drepturi suplimentare.Bunurile dobandite înainte de încheierea căsătoriei sunt bunuri proprii.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bunul e propriu al sotului, deci imobilul nu e supus partajului.
Doar daca ati investit in casa- ati renuvat sau ati platit rate, aveti un drept de creanta si puteti cere in instanta ca aceasta sa se constate ca aveti acest drept de creanta de x suma..
V a puteti adresa judecatoriei in termen de 3 ani de la despartirea in fapt, apoi intervine prescriptia si va luati adio de la o eventuala suma de bani.
Copilul nu are ce cauta in ecuatie, nu obtineti nimic in plus ca aveti un copil, copilul nu obtine nimic din acea casa cat tatal sau traieste.
Casa a fost construita la rosu pana la căsătorie. După casatorie, am locuit cateva luni la parintii mei, pana am finisat interiorul, cu bani de la nunta + salarii lunare. Cheltuielile casei le-am platit eu mereu de pe card, doar atat pot dovedi, plus in 4 ani de casnicie, am investit impreuna in tot ce avem in curte: solar, beci, betoane, poiata, pasari, etc. Bonuri nu am ca sa justific. Asta înseamnă ca pot recupera nimic?
Sotul m-a agresat fizic si verbal, am plecat cu copilul la parintii mei, nu înainte de a face la politie si o plângere.
Cum ar trebui sa procedez pe mai departe?
Va multumesc!

Alte discuții în legătură

Partaj divort casa cumparata de sot prin prima casa nedelcuc nedelcuc Buna ziua, va solicit o parere avizata pentru urmatoarea situatie: Sunt casatorita din iunie 2012 iar sotul meu a cumparat o casa prin programul,,Prima ... (vezi toată discuția)
Partaj divorț Gaby8102 Gaby8102 Soțul poate avea pretenție la mașină (sau cotă parte), în condițiile în care mașina o aveam dinainte de căsătorie, însă am mai avut de plătit la ... (vezi toată discuția)
Soția a semnat contractul de credit pentru prima casă cu două zile înainte de căsătorie. ratele s-au plătit în timpul căsătoriei, e bun propriu sau bun comun? Pulux Pulux Buna ziua, In urma cu ceva ani, am decis sa luam un apartament prin prima casa. Dupa lungi cautari, drumuri la banca, am reusit sa semnam contractul de ... (vezi toată discuția)