Buna ziua! Sunt in plin proces de divort, si va urma partajul. Am impreuna cu sotul meu doi copii, dintre care unul minor. Copiii raman la mine. Vreau sa stiu daca Instanta va decide la partaj sa impartim apartamentul in mod egal, sau imi va acorda mie o parte mai mare, avand in vedere ca trebuie sa le asigur copiilor o locuinta. Si as mai dori sa stiu daca sunt obligata si eu la plata taxei de 3% din valoarea imobilului, avand in vedere ca sotul meu va initia procedura de partaj.
Apartamentul va fi impartit intre dvs. si sot in functie de contributia avuta de fiecare la dobandirea acestuia.
Faptul ca domiciliul copiilor va fi stabilit la dvs., nu are relevanta in ceea ce priveste stabilirea cote-parti din apartament care va reveni fiecaruia, asa este legea.
Puteti solicita atribuirea apartamentului in natura, urmand sa ii platiti fostului sot o sulta.
La sfarsitul procesului, cheltuilile de judecata vor fi suportate de ambele parti in functie de
cota-parte din bunuri care va fi atribuita fiecaruia.
Cine va primi apartamentul in natura va fi obligat sa achite sulta celuilalt.
Probabil ca veti avea de dat 50% din valoarea apartamentului.
Daca aveti avocat angajat discutati cu el toate chichitele.
Proprietatea devalmasa (patrimoniul sotilor)se caracterizeaza prin faptul ca niciunul dintre codevalmasi nu are individualizata o cota -parte din dreptul de proprietate.
Cota-parte ideala, abstracta, matematica din dreptul de proprietate urmeaza a fi determinata prin partaj.
Instanta de judecata, la imparteala, are in vedere urmatoarele criterii : sumele de bani invesite la plata pretului, situatia locativa a fiecaruia dintre soti, actele de administrate si conservare efectuate, plata taxelor si impozitelor.
In cazul sotilor, in ipoteza adoptarii comunitatii legale de bunuri, functioneaza o prezumtie de contributie egala la dobandirea de bunuri comune, prezumtie relativa, ce poate fi combatuta cu orice proba contrara.
Partaj apartament
alel
Buna ziua,
Am mai multe nelamuriri in ceea ce priveste partajul parintilor mei. Au impreuna un apartament, sunt divortati, iar mama mea locuieste in chirie ... (vezi toată discuția)