avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 584 soluții astăzi
Forum Activitate zuchini

Activitate zuchini

Răspuns la discuția Impozit pe dividende
Am inteles -"cota aplicabila in cazul dividendelor primite de catre o persoana juridica romana de la alta persoana juridica romana este de 16%."
Dar in cazul dividendelor primite de catre o persoana Fizica romana de la alta persoana juridica (adica societatea) cit e procentul?

Cit e impozitul pe dividende in anul 2011.Este diferenta daca persoana care beneficiaza de dividende e persoana fizica sau juridica,si care este procentul?



Răspuns la discuția Impozitul pe a doua casa
Din pacate nu s-a rezolvat problema.Cei de la finante se leaga de orice cuvint.Acum s-au lasat de problema chiriasului (de ce e persoana juridica sau fizica) si se leaga de cuvintul "locuinta".Mi-au explicat ca daca societatea chiriasa, pe contractul de chirie ,nu a trecut ca va folosi spatiul ca si locuinta(pe contract figureaza -sediu firma-birou)nu se considera scutire de la majorare.#-o Mi-au aplicat majorare retroactiv 5 ani pina la 1.iul.2010.
Răspuns la discuția Impozitul pe a doua casa
Incerc mai intii sa rezolv -cu frumosul-
Va tin la curent si va multumesc pentru explicatii.
Răspuns la discuția Impozitul pe a doua casa
Firma respectiva foloseste toata casa ca si sediu de firma(birouri).Toata casa e inchiriata la Societatea respectiva pe termen nelimitat din 2001.
Răspuns la discuția Impozitul pe a doua casa
Multumesc pentru ajutor.Ieri am fost informat de la Biroul impozite si taxe locale -ca datorez majorari la a doua casa, retroactiv din 2005 ,intrucit chiriasul a fost persoana juridica iar legea se refera numai la chirias persoana fizica
Ce pot face ?daca nu vor sa inteleaga legea numai cum vor ei!
Am in proprietate doua cladiri,a doua cladire e inchiriata in intregime unei firme ca sediu de firma in baza unui contract de inchiriere incheiat in forma scrisa si inregistrat la organul fiscal din localitate.Se plateste impozitul majorat pentru a doua cladire incepind cu anul 2005 pina in iunie 2010? Scutirea de impozit majorat se aplica numai daca cladirea e inchiriata persoanelor fizice nu si pentru persoane juridice?#-o