avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Activitate clari

Activitate clari

Răspuns la discuția Salarizare sistemul de sanatate
Insist si eu cu aproximativ aceasi intrebare; este corect ca sporurile sa se calculeze la alt salariu decat la cel de baza?Sunt asistent gen PR,cu vechime de 10 ani, cu 2 copii in intretinere si fluturasul meu este :

salar de baza 2011 Fisa..................1398

Spor tura..15%..........160
Sp.Sarb.......................493( ......pentru 78 ore samb/dum)
SPOR I.psih. 15 % .......... 160
venit brut.......................2211
contr. somaj...................11
asig sanat......................122
Cas Angaj......................232
Venit Net ....................1846
Deducere......................178
Baza Calc......................1646
Impozit..........................263
Valoare tichete.............187
Imp.Tichete...................30
Salar Net.......................1553
sindicat........................22
OAMR........................11

rest de plata........1520

Multumesc!
ma scuzati,dar nu prea am inteles ...
daca salariile noastre ,din sistemul sanitar public-unde lucrez eu, se calculeaza in functie de coeficientii de ierarhizare se aplica marirea salariala si cum ?S-ar adauga 50 Ron la salariul de baza ?
Buna ziua,
lucrez in sistemul sanitar si vroiam sa va intreb : daca se mareste venitul minim de la 1 iulie 2013 se maresc si salariile noastre ?
Multumesc mult .
Multumesc foarte mult pentru lamuriri !
Buna ziua!
Lucrez intr-un spital si de curand s-a adus in discutie ca undeva in codul muncii ar fi precizata obligativitatea instituirii a doua weekend-uri libere pentru cei care lucreaza ,bineinteles,in ture.Pana acum la noi nu se tinea cont de asta si aveam ba o sambata libera sau o duminica , ci nu amandoua la rand.Este scris undeva asa ceva?
Va multumesc mult pentru raspuns !
O zi buna!
Multumesc,dar ma gandeam ca ar fi undeva specificata si situatia in care se acorda tichete doar o luna pe an si un salariat poate ca in acea luna este in concediu,ma intrebam daca nu este o portita undeva si legea poate fi interpretata.Este ca si cum un salariat a muncit un an si unul nu( adica unul primeste 20 tichete si altul deloc).Pana la urma sa inteleg ca este doar ghinion sau noroc pentru unii.....
Buna ziua!
Lucrez la un spital public ,iar tichete de masa am primit anul trecut doar o luna ( nu au avut bani...) ,acum ne-au dat tichete pe luna aprilie si nu cred ca mai vedem altele .Intrebarea mea este daca este corect ca dandu-se doar o luna pe an sa se tina cont de cei care sunt in concediu si sa li se dea tichete doar pentru cate zile lucratoare au, sau ar fi trebuit sa nu se tina cont si sa li se dea 20 .Sa fie oare doar ghiniosti ...?
O zi buna .
isaiamariana a scris:
problema este ca la directia de sanatate publica mi sa spus ca nu exista norme ,criterii standarde de dotare ...
va rog ajutati-ma sau indrumati-ma sa gasesc aceste norme criterii standarde de dotare ...

Buna ziua Mariana,
si eu sunt asistent medical si ma intereseaza subiectul...........
din ce am citit eu in lege reiese ca OAMMR-ul trebuia sa faca normele si standardele de dotare a cabinetelor ,nu?
deci parerea mea este sa insisti la ei ptr asta ci nu la Directia de sanatate publica ....
Te astept cu vesti bune si sa ne tii la curent!
Numai bine :)