avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... graficul lunar de lucru-sistemul sanitar
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

graficul lunar de lucru-sistemul sanitar

Buna ziua!
Lucrez intr-un spital si de curand s-a adus in discutie ca undeva in codul muncii ar fi precizata obligativitatea instituirii a doua weekend-uri libere pentru cei care lucreaza ,bineinteles,in ture.Pana acum la noi nu se tinea cont de asta si aveam ba o sambata libera sau o duminica , ci nu amandoua la rand.Este scris undeva asa ceva?
Va multumesc mult pentru raspuns !
O zi buna!
Cel mai recent răspuns: clari , utilizator 19:26, 9 Iunie 2012
In Codul Muncii nu exista aceasta precizare,dar ea exista stipulata in CONTRACTUL COLECTIV DE MUNCA nr. 455/01 din 19 iulie 2011 la nivel de Grup de Unitati al Ministerului Sanatatii si unitatilor din subordine pe anul 2011 si a fost preluata cu siguranta in contractul colectiv de munca la nivel de spital,pe care cred ca il aveti incheiat.

ART108(3) Pentru personalul care lucreazã în ture, se asigurã cel puţin de 2 ori pe lunã repausul sãptãmânal sâmbãta şi duminica.

Verificati deci CCMla nivel de unitate,la capitolul privind "Timpul de munca"
Multumesc foarte mult pentru lamuriri !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spor de weekend carmenalinamihai carmenalinamihai Buna seara, sunt noua pe acest forum si as dori sa va rog in masura care se poate sa imi raspunda cineva avizat in dreptul muncii. Referitor la sporul de ... (vezi toată discuția)
Spor de noapte ,spor de weekend dascalumihaita64 dascalumihaita64 buna ziua! Va rog sa-mi raspundeti la urmatoarea intrebare: Cum trebuie platit sporul de weekend in cazul in care se lucreaza si noaptea,ture 12/24 ... (vezi toată discuția)
Spor pentru lucru in week-end piciul piciul sporul pe care il acord pentru lucrul in week-end urmat de doua zile libere il aplic doar pentru zilele lucrate in week-end, nu pentru toate zilele ... (vezi toată discuția)