avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 727 soluții astăzi
Forum Activitate ralu23ralu23

Activitate ralu23ralu23

Răspuns la discuția actiune in pretentii
am incercat asa , insa ne-a fost respinsa actiunea ca fiind necerta, exigibila si lichida, am trecut la metoda de conciliere iar acum ne-a mai ramas doar actiunea in pretentii....:(
buna,
cine ma poate ajuta si pe mine cu un model de chemare in judecata in pretentii in ceea ce priveste recuperarea unei creante?

mersi tare mult
cauza este in materia dr comercial
noi ne bazam pe un acord incheiat intre parti prin care debitorul isi recunoaste datoria pe care o are fata de debitor si doreste sa plateasca esalonat aceasat datorie, insa nu a facut nici o plata pana in momentul de fata. i-am inaintat o somatie de plata insa a fost respinsa pe motiv ca nu ar fi certa lichida si exigibila, dupa acea l-am invitat la o conciliere in cadrul careia am discutat depre plata acestei datori insa fara a consemna un proces verbal, prin care isi asuma raspunderea de a plati, dar nici in urma acestei dicutii nu si-a achitat creanta fata de noi!
singurele inscrisuri pe care ne putem baza sunt : acel acord de plata esalonat, cmr-urile si o notificare a acestuia ca nu poate plati creanta pana la data stabilita in acord, in rest toate facturile sunt nesemnate!
ce credeti ca se poate face in acest caz?
multumesc
Puteti sa ma ajutati si pe mine cu un sfat in ceea ce priveste pasi pentru recuperarea unei creante pe procedura dr civil?
Discuție buna
as vrea sa stiu si eu daca va rog, daca trimit prin curier o cerere de investire cu formula executorie a BO la judecatoria de la locul platii eu de unde stiu daca au primit-o sau nu? primesc vre-o instintare scrisa?
multumesc