Cu ISU am aflat. 24 de volti este obligatoriu in subsolurile care au tavanul foarte jos, si este multa umezeala, sau chiar apa pe jos. Deci la noi nu e cazul
Multumesc. Dar mai este o nedumerire. Persoana fizica poate fi cineva care foloseste spatiul ca depozit. Dar daca il foloseste ca spatiu de locuit.? Si ce se-ntampla daca este o persoana juridica, adica inchiriaza spatiul la o firma, atunci trebuie inregistrat la ANAF? Sunt reglementari de la ISU ca la subsol trebuie sa fie tensiune de 24 de volti. Pai la noi de cand ma stiu la subsol avem doar 220 de volti. Ne poate obliga ISU sa trecem la 24 de volti ?
Cred ca cel mai bine ar fi sa mearga la Anaf, sa depuna formularul, sa plateasca amenda, (dar ma gandesc, din ce bani poate plati amenda, din banii pe chirii, din banii de reparatii, din fondul de rulment, se imparte la toti locatarii pe chitanta de intretinere, sau din banii personali ai presedintelui si administratorului ?) si dupa aceea sa rezilieze contractul cu chiriasul. Ca oricum de amenda nu cred ca scapa, sau poate exista si alta varianta?
Cred ca cel mai bine ar fi sa mearga la Anaf, sa depuna formularul, sa plateasca amenda, (dar ma gandesc, din ce bani poate plati amenda, din banii pe chirii, din banii de reparatii, din fondul de rulment, se imparte la toti locatarii pe chitanta de intretinere, sau din banii personali ai presedintelui si administratorului ?) si dupa aceea sa rezilieze contractul cu chiriasul. Ca oricum de amenda nu cred ca scapa, sau poate exista si alta varianta?
Buna seara.
Trebuie sa recunosc ca m-am cam incurcat cu noua versiune. Cu cea veche m-am descurcat, am pus intrebari, si am primit raspuns. Mi-a luat ceva timp sa formulez o intrebare cu noua versiune. . Deocamdata de ieri nu am primit nici-un raspuns, doar am vazut ca a fost vazut de cateva persoane. Ma gandesc ca poate mai am ceva pasi de facut. Poate am gresit ceva sau am omis ceva, ca sa primesc si raspuns, Sau poate trebuie activat ceva ca sa primesc raspunsul pe email, asa cum il primeam in 2014, sau functia asta nu mai este valabila?. Cum se procedeaza daca vreau sa mai adaug ceva la ceea ce-am scris. Functia citeaza si distribuie cand se foloseste?
Multumesc
Ce se mai poate face, ca sa fie legal, in situatia cand fostul administrator a inchiriat un spatiu la subsol. pentru o persoana ca sa locuiasca acolo, fiind din provincie..Intre timp sa schimbat si administratorul si presendintele. Ei au preluat in continuare conntractul de inchiriere, dar pentru ca au restante la intretinere pe ultimele 4 luni, au vrut sa le rezilieze contractul, asa cum este stipulat in contract, ca dupa 3 luni de neplata, administratie poate sa-i evacueze, fara preaviz. La care chiriasul a amenintat ca se duce la Anaf, si reclama ca nu a inregistrat contractul la Anaf. Presedinta ( ca este femeie) Nici nu stia ca trebuia asta, ca nu se percepe impozit la banii de la inchiriere daca sunt folositi pentru reparatii, si a crezut ca nu-i nevoie sa declare ce spatii sunt inchiriate. Mai nou a aflat ca vechiul administrator nici nu avea voie sa inchirieze spatiul la subsol decat doar firmelor, si nu sa locuiasca cineva acolo permanent. Ce se poate face legal, ca sa scape de chirias, chiar daca este reclamata la Anaf. Asta daca se mai poate face ceva, fara sa primeasca amenda. Multumesc
Multumesc pentru raspuns.
Deci ca sa inteleg, oricine isi monteaza un videointerfon, cu sau fara inregistrare, trebuie sa informeze politia.? Si sa aibe acordul vecinilor, altfel trebuie sa-l dau jos daca n-am acordul vecinilor? Se poate lua amenda daca nu ai acordul vecinilor, atat timp cat nu ai facut uz de inregistrari, in nici-un fel. ?
Multumesc
Intentionez sa montez un videointerfon la usa.
Am inteles ca trebuie sa merg la politie, sa cer aprobare? In afara de administratie, si vecini?
Nu pun la vizor, ca sa nu fiu acuzat de spionaj. Vreau sa se vada camera, ca un fel de descurajare, pentru cei certati cu legea bunului simt.
Voi merge la politie sa cer lamuriri.
Inseamna ca toti cei care au montat videointerfoane, trebuie sa aibe acordul vecinilor, si al politiei. Dar cei care locuiesc la curte, nu au vecini de palier, au nevoie doar de acordul politiei, sau nu este nevoie?
Am inteles.
Sa inteleg ca ati luat autorizatie? Cat va costat si cat timp e valabila. ?
Daca le montez in casa, inseamna ca n-am nevoie de autorizatie?
Si cum pot folosi probele, daca sunt filmate la mine in casa?
Stau la bloc la parter, si vreau sa montez camere cu inregistrare, una la geamul din dormitor, si una la usa sa vad cine suna, sau cine forteaza in lipsa mea, sau noaptea cand dorm.
Cea de la dormitor, are in spatele blocului, gradina din jurul blocului, si se vede si o parte din parcarea blocului.
Cea de la usa prinde usa liftului, si usa vecinului de vis-avis.
Cea de la usa va fi in dreptul vizorului. Am gasit vizor usa, cu inregistrare.
Pe mine ma intereseaza doar securitatea mea, daca se-ntampla ceva la geam sau la usa.
E de preferabil sa o pun afara deasupra usii, inainte sa poata intra in casa, doar sa inregistrez daca cineva forteaza usa. Si cu alarma.
Am nevoie de autorizatie, si pot folosi probele, pentru prinderea faptasului. ?
Cit costa o autorizatie, unde se elibereaza, si cat timp e valabila ?
Dar daca montez o camera doar in casa la intrare, daca intra cineva in casa sa fie filmat?
Poate fi folosita ca proba?
Mai am nevoie de autorizatie? Trebuie sa cer acordul administratiei, sau al vecinilor ?
Imi cer scuze daca n-am nimerit forumul corect.
Multumesc