avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 723 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Depunere formular Anaf
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Depunere formular Anaf

Ce se mai poate face, ca sa fie legal, in situatia cand fostul administrator a inchiriat un spatiu la subsol. pentru o persoana ca sa locuiasca acolo, fiind din provincie..Intre timp sa schimbat si administratorul si presendintele. Ei au preluat in continuare conntractul de inchiriere, dar pentru ca au restante la intretinere pe ultimele 4 luni, au vrut sa le rezilieze contractul, asa cum este stipulat in contract, ca dupa 3 luni de neplata, administratie poate sa-i evacueze, fara preaviz. La care chiriasul a amenintat ca se duce la Anaf, si reclama ca nu a inregistrat contractul la Anaf. Presedinta ( ca este femeie) Nici nu stia ca trebuia asta, ca nu se percepe impozit la banii de la inchiriere daca sunt folositi pentru reparatii, si a crezut ca nu-i nevoie sa declare ce spatii sunt inchiriate. Mai nou a aflat ca vechiul administrator nici nu avea voie sa inchirieze spatiul la subsol decat doar firmelor, si nu sa locuiasca cineva acolo permanent. Ce se poate face legal, ca sa scape de chirias, chiar daca este reclamata la Anaf. Asta daca se mai poate face ceva, fara sa primeasca amenda. Multumesc
Cel mai recent răspuns: Gigi-55 , utilizator 16:17, 7 Noiembrie 2017
Cred ca cel mai bine ar fi sa mearga la Anaf, sa depuna formularul, sa plateasca amenda, (dar ma gandesc, din ce bani poate plati amenda, din banii pe chirii, din banii de reparatii, din fondul de rulment, se imparte la toti locatarii pe chitanta de intretinere, sau din banii personali ai presedintelui si administratorului ?) si dupa aceea sa rezilieze contractul cu chiriasul. Ca oricum de amenda nu cred ca scapa, sau poate exista si alta varianta?
Gigi-55 a scris:

Cred ca cel mai bine ar fi sa mearga la Anaf, sa depuna formularul, sa plateasca amenda, (dar ma gandesc, din ce bani poate plati amenda, din banii pe chirii, din banii de reparatii, din fondul de rulment, se imparte la toti locatarii pe chitanta de intretinere, sau din banii personali ai presedintelui si administratorului ?) si dupa aceea sa rezilieze contractul cu chiriasul. Ca oricum de amenda nu cred ca scapa, sau poate exista si alta varianta?

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nene Gigi,
Pai matale pui intrebarea si tot dumneata raspunzi? Nu este sovietic...
Pana una-alta, contractul despre care se vorbeste NU trebuie declarat/inregistrat la ANAF, da?
Stie el ceva, dar nu stie bine.
Oricum, conducerea as. prop. sa-l notifice ca nu si-a achitat obligatiile contractuale, sa-i de-a un termen (vezi ce scrie in contract) si daca nu intelege, reziliati contractul si-l dati afara cu tot cu catrafuse, ba mai puteti sa-i opriti si ceva acareturi - sa va scoateti parleala. Puteti chema si un politist de la sectia ce este mai apropiata de bloc.
Dumnealui poate merge sanatos la ANAF sa le spuna celor de-acolo cum sta treaba, ca oricum nu se potriveste inchirierea unui spatiu de catre o persoana fizica, cu inchiriwewa facuta de as. prop.
Daca doresti, mai vorbim!
Multumesc. Dar mai este o nedumerire. Persoana fizica poate fi cineva care foloseste spatiul ca depozit. Dar daca il foloseste ca spatiu de locuit.? Si ce se-ntampla daca este o persoana juridica, adica inchiriaza spatiul la o firma, atunci trebuie inregistrat la ANAF? Sunt reglementari de la ISU ca la subsol trebuie sa fie tensiune de 24 de volti. Pai la noi de cand ma stiu la subsol avem doar 220 de volti. Ne poate obliga ISU sa trecem la 24 de volti ?
Cu ISU am aflat. 24 de volti este obligatoriu in subsolurile care au tavanul foarte jos, si este multa umezeala, sau chiar apa pe jos. Deci la noi nu e cazul

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda in cazul lipsei autorizatiei isu? George3001 George3001 Buna seara. :) Recent am inchiriat un spatiu in vederea inceperii unei afaceri, respectiv un salon de infrumusetare. Spatiul inchiriat este de 65mp, totusi ... (vezi toată discuția)
Asociatie de proprietari -contract de inchiriere eugen.stanisteanu eugen.stanisteanu O sa incerc pe scurt sa va prezint situatia asociatiei noastre de proprietari. Locuiesc intr-un bloc cu 3 scari, unde datorita unor neintelegeri am ajuns sa ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere spatiu vasilemb vasilemb Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu trei probleme: 1. Sunt asociat la o societate comerciala si am inchiriat ACUM 1 AN pe firma un sediu cu contract de ... (vezi toată discuția)