avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 701 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Asociatie de proprietari -contract de inchiriere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Asociatie de proprietari -contract de inchiriere

O sa incerc pe scurt sa va prezint situatia asociatiei noastre de proprietari. Locuiesc intr-un bloc cu 3 scari, unde datorita unor neintelegeri am ajuns sa ne impartim in 2 asociatii de prop.
O asociatie este formata din scara A si C , iar celalalta cu prop din scara B.
La parterul scarii B este un spatiu comercial care a fost inchiriat de pe vremea cand eram o singura asociatie. Administratorul si presedintele care au incheiat contractul acum 10 ani, stau la scara A.
Noi, prop de la scara B sub care este acest spatiu, nu am primit bani pe chirie de ani de zile intrucat acestia erau incasati de persoanele imputernicite la data incheierii contractului (respectiv administratorul de la scara A).
Intre timp, asociatia de la scara B a avut alt administrator care nu locuieste in bloc. Pe acesta nu l-a interesat mare lucru, decat sa faca acele liste si sa incaseze banii.
In luna decembrie 2014 a expirat contractul de inchiriere prilej cu care am somat in scris firma care foloseste acel spatiu, sa reinoiasca contractual cu noi si sa negociem un alt prêt.
Acestia au fost dispusi sa ne dea suma de 4 mii de euro, pentru perioada anterioara (practic o treime din ce am solicitat noi) si sa renegociem contractul.
Acum de aprox 3 luni noul administrator si presedintele nostru care au promis ca se vor ocupa de acest aspect , ne spun ca nu mai dau de patronul firmei (la sediu sunt doar salariati).
V-am prezentat in mare situatia din aceasta asociatie, rugamintea mea este urmatoarea :
Intrucat in bloc sunt majoritatea oameni in varsta , iar cei tineri sunt proprietari noi, as vrea sa fac personal niste demersuri ca sa clarific aceasta situatie.
Cum pot eu actiona pe cale legala sa fortez patronul sa renegocieze contractul care a expirat in decembrie. Ei practic sunt in ilegalitate. Unde pot sa fac o sesizare si cine tine evidenta acestor contracte ?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 09:04, 27 Februarie 2015
Ar trebui sa mai avem informatii:
- cine este proprietarul spatiului?
- de unde se alimenteaza cu apa-canal?

Trimiteti notificare domnului patron, pe adresa din contract; daca nu raspunde in 10-15 zile, taiati-le apa si canalul si are sa vina de urgenta sa negocieze si vechile datorii si prev. noului contract - nu va faceti probleme.
Trasati dispozitii administratorului sa se ocupe indeaprope de acest spatiu inchiriat. Conducerea as. prop. trebuie sa fie ferma si sa respecte ce v-ati propus.
Daca patronul refuza in continuare dialogul, sesizati org. de politie din zona dvs....
buna ziua,

Va multumesc pentru raspuns, spatiul acesta este al proprietarilor, acolo a fost subsolul blocului unde noi aveam boxele. La contorul de apa nu avem acces intrucat este amplasat pe spatiul inchiriat de ei, iar apa este furnizata de societatea Apa Canal din oras.
Inteleg ca in cazul acesta daca apelez la Politie acestia ma pot ajuta? Dar contractile acestea unde sunt evidentiate, la Camera de comert la Primarie?
Dumneavoastra ce parere aveti , in cazul in care asociatiile de prop. sau despartit si acest spatiu este doar sub scara B cine are dreptul la chirie? Ambele asociatii sau doar cea de la scara B?
Daca ati reusit sa va despartiti in doua asociatii, inseamna ca aveti proprietate comuna bine delimitata.
Asadar subsolul de sub scara dv - ca spatiu - apartine proprietarilor din scara dv.

Inchirierea acelui spatiu s-o fi facut pe vremuri, probabil, printr-un simplu contract de inchiriere si care nu trebuie depus nicaieri.

Incercati si procedati cum v-a sfatuit dl Adam Grecu.
Puteti ajunge si in instanta cu acea firma pentru evacuarea spatiului intrucat il ocupa abuziv. El nu are contract cu dv., iar vechiul contract i-a expirat, dupa cate inteleg de la dv.
Asa ca daca se va trezi cu citatie la proces, probabil ca patronul va aparea din ascunzatoare ..... si va incheia contract cu asociatia dv.

Pana la proces, insa, luati legatura cu un avocat sa-l someze sa evacueze spatiul. N-o sa-i convina si va va cauta/

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impartire patrimoniu asociatie de proprietari eugen.stanisteanu eugen.stanisteanu Buna ziua, Va prezint urmatoarea situatie din asociatia noastra de proprietari si va rog sa-mi spuneti cum este mai bine sa procedez : Blocul cu 4 etaje ... (vezi toată discuția)
Contributii la asociatia de proprietari Amariei Alin dumitru Amariei Alin dumitru spatiu comercial din contructie la parterul unui bloc, cu intrare separata fata de locatari, cu bransament separat la apa si contract de apa-canalizare cu ... (vezi toată discuția)
Inchiriere spatiu comun magi magi Bună ziua, în urmă cu trei luni am încheiat un contract de închiriere a unei boxe, situate la parterul scării blocului unde locuiesc. Contractul este ... (vezi toată discuția)