avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 937 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Inchiriere spatiu comun
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Inchiriere spatiu comun

Bună ziua,
în urmă cu trei luni am încheiat un contract de închiriere a unei boxe, situate la parterul scării blocului unde locuiesc. Contractul este semnat și înregistrat la asociația de proprietar, cu acordul vecinilor cum prevede legea.
Problema mea este următoarea: până la 31.12.2012 boxa a fostînchiriată unei alte persoane, care nu locuiește în blocul meu și care nu avea nici măcar acordul proprietarilor, iar acum nu vrea să elibereze boxa. A fost notificată în două rânduri, de președintele asociației, să evacueze spatial, dar nu vrea.
Am încercat inclusiv să o chem la mediator, dar a refuzat.
Ce mă sfătuiți să fac, ca să intru în posesia spațiului închiriat?
Am consultat un avocat și mi-a spus că un process ar dura destul de mult.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 22:41, 12 Iunie 2013
Procesul este calea, cereti daune, chiria si cheltuieli de judecata !
Contractul de locatiune incheiat de dvs fiind valabil,aveti dreptul sa patrundeti in boxa,
incheiati proces verbal cu bunurile existente ,asigurati depozitarea acestora,notificati si comunicati proprietarului PV
magi a scris:
Problema mea este următoarea: până la 31.12.2012 boxa a fostînchiriată unei alte persoane, care nu locuiește în blocul meu și care nu avea nici măcar acordul proprietarilor, iar acum nu vrea să elibereze boxa.

Undeva este o ruptura in ceea ce spuneti. Cum adica acea boxa a fost inchiriata? Intre cine si cine a fost incheiat un contract de inchiriere?
Incercand sa inteleg printre randuri din ce spuneti, dumneavoastra ati luat cu chirie un spatiu care era inchiriat altcuiva.
Atunci cand cineva inchiriaza un spatiu, proprietarul preda spatiu chiriasului, arata chiriasului spatiul... Dumneavoastra vi s-a predat spatiul de catre preseinte sau administrator ori ati incheiat contractul de inchiriere fara sa vedeti acel spatiu, fara a vi se da in primire acel spatiu?
Sigur ca intrebarile mele vi se par doar teorii, ca in realitate se intampla altfel..., dar incerc prin aceste intrebari sa arat ca asociatia are obligatia sa va predea spatiu daca asociatia vi l-a inchiriat. Asociatia poate face ceva ca sa-l scoata pe fostul chirias sai ocupant ilegal al spatiului.
Daca asociatia vrea sa incaseze bani de la dv pe acel spatiu, invitati-i sa vi-l predea sau renuntati, reziliati contractul de inchiriere.


Mulțumesc pentru răspunsuri.
Contractul celeilalte persoane a expirat pe 31.12.2012 și nu a mai fost prelungit.
Președintele asociației a somat persoana respectivă să elibereze boxa în două rânduri, mai mult nu știu dacă putea face. Închirierea către mine a boxei a fost aprobată inclusiv în adunarea generală.
Se pot face multe. De exemplu se poate forma o comisie dintre membrii comitetului executiv, se forteaza incuietoarea, se elibereaza spatiul si vi se preda dumneavoastra. Se incheie un proces verbal cu toata actiunea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Boxa in spatiu comun ! BogdanPetru BogdanPetru In blocul meu la fiecare etaj unde era spatiul destinat ghenei de gunoi se afla cate o boxa ! Boxa de la etajul meu este inchiriata de un vecin care sustine ca ... (vezi toată discuția)
Drept de utilizare boxa la bloc xcpaula xcpaula buna ziua. urmeaza sa cumpar o garsoniera la parter, fara balcon. blocul dispune de boxe la subsol, dar proprietarul nu are boxa in folosinta. vreau sa stiu ... (vezi toată discuția)
Cumparare boxa - contract vanzare-cumparare? ionut_85 ionut_85 Buna seara. As dori sa cumpar o boxa de la un vecin. As vrea sa stiu ce act ar trebui sa fac ca sa fiu sigur ca nu-i dau banii acum si peste o luna se ... (vezi toată discuția)