avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 947 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Boxa in spatiu comun !
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Boxa in spatiu comun !

In blocul meu la fiecare etaj unde era spatiul destinat ghenei de gunoi se afla cate o boxa ! Boxa de la etajul meu este inchiriata de un vecin care sustine ca doar el are dreptul la folosinta ( motivele date de el : sta in bloc de 35 ani , spatiul este inchiriat lui ) . Doresc sa platesc si eu cota parte de chirie la aceasta boxa dar ma lovesc de refuzul lui si de presedintele de asociatie care se codeste sa ma adauge ca a 2a persoana care plateste chirie pentru boxa . Mentionez ca in boxa respectiva se afla contoarul de gaz al apartamentului meu.
Boxa ca restul boxelor este spatiu comun si nu exista acte de proprietate pentru nici o boxa din bloc ci doar acte de inchiriere cum sustine cel care are boxa acum si o doreste doar pentru el.
apartamentul in care stau este cumparat de 5 luni si este proprietate personala.
Este legal sa mi se refuze dreptul de a folosi boxa ?
Cum pot actiona pentru a avea si eu dreptul la boxa respectiva ?

Va multumesc anticipat pentru raspuns .
Ultima modificare: Luni, 14 Ianuarie 2019
BogdanPetru, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 17:31, 14 Ianuarie 2019
Problema cu care va confruntati este eronat abordata de dv
Atat timp cat vecinul detine contract de inchiriere rezulta ca la momentul incheierii contractului a existat acordul vecinilor si al asociatiei de proprietari
Daca vecinul isi achita obligatiile catre asociatie,dv nu mai puteti ridica pretentii asupra acelui spatiu pentru care costurile sunt achitate de cattre chirias
Daca nu solutionati amiabil,daca aveti motive intemeiate analizati varianta actiunii in instanta
Nu exista acordul vecinilor legat de acel spatiu fapt sustinut si de presedintele de asociatie . Atunci cand s-a facut inchirierea s-a facut sa zicem pe prietenie fara acordul vecinilor .
Deci ce este de facut ?
Pentru corecta si completa dv informare parcurgeti disp L nr 196/2018
Daca nu au fost respectate si aplicate dispozitiile in vigoare la momentul incheierii contractului de inchiriere parte comuna condominiu,initial solicitati presedintelui de asociatie sa dispuna masurile necesare pentru eliberarea boxei ,posibilitatea ca toti proprietarii sa poata avea acces la boxa si sa dispuna anularea contractului de inchiriere
Daca nu solutionati la nivelul asociatiei de proprietari,analizati oportunitatea actiunii in instanta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchiriere spatiu comun magi magi Bună ziua, în urmă cu trei luni am încheiat un contract de închiriere a unei boxe, situate la parterul scării blocului unde locuiesc. Contractul este ... (vezi toată discuția)
Drept de utilizare boxa la bloc xcpaula xcpaula buna ziua. urmeaza sa cumpar o garsoniera la parter, fara balcon. blocul dispune de boxe la subsol, dar proprietarul nu are boxa in folosinta. vreau sa stiu ... (vezi toată discuția)
Chirie pentru folosirea uscatoriei luciano39ok2007 luciano39ok2007 locuiesc intr-un apartament la bloc la ultimul etaj ,deasupra apartamentului meu este un uscator,de 20 de ani am folosit acest uscator ca magazie ,neavand un ... (vezi toată discuția)