avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 771 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cumparare boxa - contract vanzare-cumparare?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cumparare boxa - contract vanzare-cumparare?

Buna seara. As dori sa cumpar o boxa de la un vecin. As vrea sa stiu ce act ar trebui sa fac ca sa fiu sigur ca nu-i dau banii acum si peste o luna se razgandeste si o vrea inapoi?

Multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 06:08, 13 Noiembrie 2008
Daca el a cumparat boxa ar trebui sa va arate actul de vanzare-cumparare si pe baza acelui act sa mergeti la notar si sa faceti un contract similar intre Dv. si proprietarul boxei. Totusi cred ca nu este in regula cu acest act pentru ca boxa este construita pe teritoriul proprietatii comune a asociatiei de proprietari (banuiesc ca este vorba de o boxa in subsolul blocului).
Daca boxa a fost doar inchiriata de la asociatie, atunci trebuie sa incheiati un act de inchiriere cu asociatia si cu acordul vechiului chirias, in care se va scrie in mod expres ca se trece utilizarea boxei din sarcina vechiului proprietar in sarcina Dv., in conditiile impuse de proprietar (asociatia de proprietari). Semnaturile pe acest nou act de inchiriere trebuie sa fie 3, a Dv., a vechiului chirias si a presedintelui asociatiei de proprietari. In acest caz, faptul ca v-a cerut bani inseamna doua posibilitati: ori ii dati de bunavoie pentru faptul ca va cedeaza dreptul de folosire (ca un fel de spaga) ca sa va aveti bine ca vecini, ori nu-i dati niciun ban si mergeti la asociatie supralicitand chiria pe care o plateste el, cu conditia ca presedintele asociatiei sa se invoiasca asupra acestui demers. In ambele situatii trebuie sa intocmiti actul de inchiriere.
Nu v-as sfatui sa faceti lucrurile fara hartii scrise, semnate si parafate pentru ca firea omului e schimbatoare si ce e bine azi, maine poate sa fie rau.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum imi recuperez boxa jeni1234 jeni1234 Am cumparat de curand un apartament iar in contract mi s-a specificat ca mi se cedeaza dreptul la o boxa in subsol. O boxa ce le apartinea de 10 ani de zile ... (vezi toată discuția)
Drept de utilizare boxa la bloc xcpaula xcpaula buna ziua. urmeaza sa cumpar o garsoniera la parter, fara balcon. blocul dispune de boxe la subsol, dar proprietarul nu are boxa in folosinta. vreau sa stiu ... (vezi toată discuția)
Recuperare boxa bloc vali2901 vali2901 legat de boxa de la subsol am ramas fara ea deoarece vechii proprietari care au vindut vecinului de linga mine avind boxa alaturata le-a unit si a facut una ... (vezi toată discuția)