avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 795 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... impartire patrimoniu asociatie de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

impartire patrimoniu asociatie de proprietari

Buna ziua,

Va prezint urmatoarea situatie din asociatia noastra de proprietari si va rog sa-mi spuneti cum este mai bine sa procedez :
Blocul cu 4 etaje in care locuiesc, are 3 scari si se afla intr-o zona central a orasului. La subsolul scarii B si C se afla spatii in care erau boxele proprietarilor. In urma cu 10 ani administratorul a convins pe toti proprietarii sa inchiriem aceste spatii.
De aici s-au ivit tot felul de neintelegeri, care au dus la fragmentarea asociatiei. Astfel, administratorul a constituit cu acordul proprietarilor o noua asociatie in care erau incluse doar scarile A si C. Scara B a ramas cu numele vechii asociatii si si-a ales un nou presedinte si a angajat un alt administrator.
Avand toate actele blocului la indemana, vechiul administrator a impartit patrimoniul dupa bunul plac si anume : din spatiul de sub scara B care era inchiriat a incasat 2/3 din chirie, iar pentru spatiul inchiriat la scara C a luat chiria integral , nemaialocand nimic asociatiei de la scara B.
In plus, a facut si un contract de inchiriere defavorabil proprietarilor, de numai 1euro/m2, intr-o zona centrala. Mentionez ca acest contract va expira la data de 01.12.2014.
Va rog sa ne spuneti cum am putea reimpartii corect acest patrimoniu, cum sa negociem acest contract ca sa fie un prêt corect de inchiriere si cine poate participa la aceasta negociere.
Va multumesc anticipat !
Presedintii si comitetele celor doua asociatii sa se intalneasca si sa discute despre situatia acestor spatii.
Aceste spatii de la subsol sunt in proprietatea comuna si apartin tuturor proprieatrilor de apartamente in cote indivize proportionale cu suparafata utila a fiecarui apartament.
Fiecare scara de bloc are apartamentele ei si implicit subsolul ei. Acest subsol este delimitat de amprenta scarii respective, adica fiecare scara are in proprietate partile comune care sunt sub apartamentele din acea scara. Tot asa cum fiecare scara are terasa sa pe care o intretine, o repara....
Pe aceste baze trebuie sa discutati si sa reimpartiti boxele. In primul rand fiecare scara cu boxele ei. Apoi in cadrul scarii o sa discutati cu proprietarii de apartamente si vedeti cate solicitari sunt si cate boxe.
In cadrul scarii dumneavoastra discutati in sedinta de comitet si propuneti un pret acceptabil pe boxa, daca sunt egale ori pe metru patrat daca nu sunt egale. Pretul poate fi si in functie de cererea ce o aveti.
Avem si noi spatii inchiriate, asociatia incasand chiria, dar repartizarea sumelor incasate se face pe fiecare scara in parte, banii revenind scarii sub care se afla spatiul inchiriat, indiferent de unde este chiriasul, de la scara respectiva, de la alta scara ori din afara asociatiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchiriere spatii comune la bloc dan.predescu@yahoo.com dan.predescu@yahoo.com Buna ziua, In momentul de fata avem in cadrul asociatiei de proprietari toate cele 12 spatii comune (boxe) sunt inchiriate catre proprietarii din bloc fara a ... (vezi toată discuția)
Chirie pentru folosirea uscatoriei luciano39ok2007 luciano39ok2007 locuiesc intr-un apartament la bloc la ultimul etaj ,deasupra apartamentului meu este un uscator,de 20 de ani am folosit acest uscator ca magazie ,neavand un ... (vezi toată discuția)
Scoaterea boxelor la licitatie danibo danibo Deoarece numarul boxelor care se gasesc, din constructie, la subsolul blocului este mult mai mic decat numarul proprietarilor, una din doamnele mai nou-venita ... (vezi toată discuția)