avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... contributii la asociatia de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

contributii la asociatia de proprietari

spatiu comercial din contructie la parterul unui bloc, cu intrare separata fata de locatari, cu bransament separat la apa si contract de apa-canalizare cu operatorul local (asociatia a fost de acord cu aceasta). In momentul de fata asociatia solicita achitarea contributiei la asociatie cu toate ca nu presteaza efectiv nici un serviciu spatiului comercial respectiv. Doar solicita achitarea contributiei calculate ca suma fixa / mp (pentru locatari se calculeaza in alt mod). Este corect sa achitam aceste salarii administratorului asociatiei fara ca acesta sa faca nimic pentru spatiul respectiv?
Cel mai recent răspuns: johnpescar , utilizator 14:06, 28 Octombrie 2013
proprietarul spatiului comercial va contribui la plata cheltuielilor necesare repararii subsolului, daca nu are canalizare separata, si acoperisului imobilului

despre plata administratorului... nu prea...
Nu ati facut precizare privitor la contract energie electrica si termica
Orice spatiu comercial sau de orice alta natura, existent in bloc, va suporta conform legii 230/2007 si HG 1588/2008 toate costurile ce se repartizeaza de asociatie pe cota indiviza sau suprafata utila ca oricare alt proprietar.
Faptul ca aveti un apometru separat si platiti direct la furnizor apa consumata nu va scuteste decat de plata apei catre asociatie. In rest trebuie sa contribuiti la toate celelalte cheltuieli, repet, ce se repartizeaza pe suprafata utila si poate ceva in plus fata de proprietarii de apartamente. Obligatiile fata de asociatie le puteti stabili printr-o conventie incheiata cu presedintele asociatiei, in care, in fata de cheltuielile suportate de proprietarii de apartamente, platiti ceva in plus pentru anumite servicii si ceva mai putin sau deloc pentru altele.
De exemplu poate o sa platiti in plus o chirie pentru afisarea firmei luminoase si nu o sa platiti nimic pentru lift sau iluminat pe casa scarii daca nu aveti acces pe casa scarii. V-am spus acestea doar ca exemple.
Daca atunci cand s-a constituit acea asociatie , dvs. ati semnat acordul de asociere sau ati formulat ulterior vreo cerere de adeziune, atunci pretentiile asociatiei sunt indreptatite.
Daca nu, de ce nu vorbiti cu conducerea asociatiei si sa va arate unde figureaza societatea dvs. in actele lor ?.:O
Poate sustin ca subsolul este a lor pentru ca ei sunt asociatie?. Spuneti-i ca atunci cand s-a construit blocul mai intai a fost parterul.:happy:
Ultima modificare: Marți, 21 Februarie 2012
johnpescar, utilizator
Total gresit @johnpescar! Cititi legislatia si o sa gasiti ca proprietarii apartamentelor si spatiilor cu alta destinatie dintr-un condominiu, au obligatia de a achita cotele de intretinere la asociatie indiferent ca sunt membri ai asociatiei de proprietari sau nu.
Daca nu sunt membri ai asociatiei, pot deveni oricand printr-o simpla solicitare, fara alte formalitati. Cei care nu sunt membri au toate obligatiile si toate drepturile celor care sunt membri, mai putin dreptul de a candida si de a fi alesi in conducerea asociatiei.

Alte discuții în legătură

Drepturi ale asociatiei de proprietari Amariei Alin dumitru Amariei Alin dumitru Sunt persoana juridica si detin un spatiu comercial la parterul unui bloc de locuinte (mentionez ca este spatiu comercial din constructie, cu intrare separata ... (vezi toată discuția)
Referitor la societatile comerciale care detin spatii in proprietate aflata la parterul blocului migaste migaste Buna ziua, sunt administrator la un bloc ce are la parter, de-o parte si de alta a intrarii din fata, doua societati comerciale, proprietare la randul lor a ... (vezi toată discuția)
Spatiile comerciale intra in asociatia de proprietari? FeliciaVincze FeliciaVincze Buna ziua, Daca un imobil are la parter spatii comerciale, care au intrare separata de casa scarii/scarile de bloc pentru apartamente, nu are nimic la comun ... (vezi toată discuția)