Acum chiar nu stiu ce sa mai fac.Domnul de la firma de asigurari din Bucuresti m-a sfatuit sa fac o cerere pentru pretentii direct la firma unde a lucrat fratele meu iar daca firma nu actioneaza in nici un fel apoi sa merg in justitie.
Din cate ni s-au comunicat doar prin telefon, da, exista un dosar de cercetare dar noi adica familia nu am fost chemati nicaieri nici la Inspectoratul teritorial de munca nici la parchet.Atat ca firma a dat un ajutor de inmormantare si au suportat ei cheltuielie de transport cand au adus mortul acasa.Anul trecut in luna mai a primit mama o scrisoare in care era procesul verbal finalizat despre cum s-a constatat ca s-a produs accidentul si cine sant vinovati.S-a constatat ca fratele meu nu este de vina ci toata vina cade asupra firmei cum ca nu a avut utilajul corespunzator si macaragistul nu avea autorizatie pt acest utilaj de unde cum toate nu sant cum trebuie in tara asta s-a produs si accidentul. A, si pana sa trimita si aceasta scrisoare am tot intervenit eu cu telefoane si asa a ajuns acest proces verbal la mama.Dar de atunci nimic,nimeni nu ne cheama nicaieri si nu mai zice nimic.Dupa cum am mai citit si eu legile ....firma trebuie sa despagubeasca familia si trebuie sa plateasca si acel plus de pensie pt.copil( pensia de urmas am facut-o si primeste 300 ron) .
Buna seara!In urma cu un an si jumatate fratele meu a avut accident de munca mortal la autostrada Transilvania.Acum eu vreau sa va intreb daca pot sa mai fac ceva in legatura cu despagubirile ce ni se cuvin, pentru ca noi tot am asteptat, am crezut ca legal sant obligati sa ne despagubeasca firma,dar nimic,mai ales ca la mijloc se afla si un copil minor. Va multumesc anticipat!