avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 744 soluții astăzi
Forum Activitate mihach

Activitate mihach

Mentionez ca nu sunt personal contractual al administratiei publice locale ci salariata la o societate comerciala cu capital de stat, subordonata consiliului local.Nu stiu daca este acelasi lucru.
Buna ziua,

As dori sa stiu daca, in cazul atribuirii (sau transferului) directe a unui contract de delegare a gestiunii serviciului public de apa, de la o societate de stat subordonata consiliului local, si care are in derulare, pentru acelasi teritoriu administrativ, un contract de delegare a gestiunii serviciului public de apa, catre o societate somerciala regionala infiintata, se aplica prevederile legii 67/2002 -privind protectia angajatilor in cazul fuziunii/ cesiunii de intreprindere, si cum se poate face acest lucru ( ma refer la ex. incheiere contract colectiv de munca nou, transfer de personal cu respectarea tuturor drepturilor, nou angajati, etc)
Va multumesc !
Buna ziua,

As dori sa primesc lamuriri daca se poate, cu privire la urmatoarele aspecte:
Sunt/ suntem angajati la societatea x, care este o societate cu capital majoritar de stat, este operator de servicii de alimentare cu apa in municipiu, desfasoara activitatea pe baza contractului de delegare a gestiunii incredintat de administratia publica locala.
La nivel regional, judet, a fost constituita, prin contopirea a doua societati de acelasi profil cu societatea la care lucrez, dar care administrau activitatea la nivel de resedinta de judet.Societatea rezultata este o companie regionala, care va prelua delegarea gestiunii serviciului de apa si in zona unde opereaza in prezent societatea la care lucrez/ lucram.
Pina la acesta ora nu stim ce se intampla cu noi, salariatii societatii x. Din diverse surse se pare ca vom fi preluati, dar nu stim cum, ba ca noi angajati, ba pe o perioada limitata, ...
Va rugam sa ne furnizati, daca se poate o serie de lamuriri vzv de aplicarea legii 67/2006 in acest caz, ce trebuie sa facem noi salariatii, cum sa actionam pentru a fi informati si a se respecta drepturile noastre.
Va multumim!

mihaela