avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 801 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... drepturi salariati in cazul atribuirii directe a ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

drepturi salariati in cazul atribuirii directe a patrimoniului public si a activitatii intre doua societati comerciale de stat

Buna ziua,

As dori sa stiu daca, in cazul atribuirii (sau transferului) directe a unui contract de delegare a gestiunii serviciului public de apa, de la o societate de stat subordonata consiliului local, si care are in derulare, pentru acelasi teritoriu administrativ, un contract de delegare a gestiunii serviciului public de apa, catre o societate somerciala regionala infiintata, se aplica prevederile legii 67/2002 -privind protectia angajatilor in cazul fuziunii/ cesiunii de intreprindere, si cum se poate face acest lucru ( ma refer la ex. incheiere contract colectiv de munca nou, transfer de personal cu respectarea tuturor drepturilor, nou angajati, etc)
Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:22, 15 Octombrie 2010
personalului contractual ii sunt aplicabile dispozitiile codului muncii si, in speta, dispozitiile legii 67/2006...
Mentionez ca nu sunt personal contractual al administratiei publice locale ci salariata la o societate comerciala cu capital de stat, subordonata consiliului local.Nu stiu daca este acelasi lucru.
Legea nr.67/2006 nu face distinctie intre salariati .. prin urmare, este aplicabila si in cazul dvs.
1. Drepturile si obligatiile cedentului, care decurg din contractele individuale de munca si din contractul colectiv de munca aplicabil, existente la data transferului, vor fi transferate integral cesionarului.

2. Transferul intreprinderii, al unitatii sau al unor parti ale acestora nu poate constitui motiv de concediere individuala sau colectiva a salariatilor de catre cedent ori de catre cesionar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transfer de personal hozarares hozarares Buna seara. As dori sa stiu daca exista un oarecare acord scris cu o anumita baza legala de a transfera angajatii unei firme catre o alta firma. Profil, ... (vezi toată discuția)
Protocol predare-primire fara tot personalul?!? iulia visan iulia visan buna ziua, va rog sa-mi oferiti si mie un raspuns concret la o problema. lucrez in cadrul unei directii pt. sport cu contract individual de munca, pe ... (vezi toată discuția)
Cim dupa fuziune georgelgica georgelgica In urma fuziunii dintre soc. X si Y, soc X devine sucursala a soc Y. Ce se intampla cu CIM-urile salariatiilor, inceteaza sau trebuie incheiate acte ... (vezi toată discuția)