avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi
Forum Activitate oveja

Activitate oveja

Am si eu o intrebare:
m-am casatorit in Germania, avem dubla cetatenie romana/germana atat eu cat si sotul. Am locuit impreuna, domiciliul comun fiind in Germania.
Ne-am despartit in ianuarie anul acesta, urmand ca in ianuarie 2011 sa introducem divortul (dupa legile germane trebuie sa stam 1 an separati).
De atunci sotul meu isi petrece timpul mai mult in Romania, avind acolo un apartament si o casa, eu locuiesc in continuare in Germania unde am serviciul.
Exista posibilitatea ca, fara acceptul meu sa introduca si sa obtina divortul in Romania?
Mentionez ca in primavara mi-a propus acest lucru din motive (zice el) financiare si a fost nemultumit cind i-am spus ca legal nu este posibil atita timp cat amindoi am avut domiciliul in Germania. Este posibil ca el sa astepte acum implinirea anului si sa declare ca acest an a locuit in Romania si sa intenteze divortul?si sa ma declare pe mine cu domiciliul necunoscut ca sa nu aflu de divort?
In cazul in care se intimpla asa, este valabil divortul?Sau il pot contesta in Germania?
Va multumesc anticipat pentru raspuns!