avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Activitate ioan4

Activitate ioan4

Răspuns la discuția succesiunea
Am revenit! in legatura cu acea casa, mama nu are niciun act de al casei respective, nimic, toate au ramas la el, are doar actele de divort. Ce este de facut?
asadar daca el ar muri eu asa avea= jumatatea(partea mamei)+ 1/4 din partea lui si din cealata casa cu toate ca am numele lui daca o lasa sotiei eu nu pot sa primesc nimic. cam asa ar fi, nu? cum incepe procedura de actionare in instanta de ce este nevoie , va rog sa ma scuzati dar acum ma confrunt pt prima oara cu asa ceva, nu stiu ce trebuie facut de ce are nevoie mama pentru proces. Va multumesc ca ma luminati!
am inteles! dar din partea lui daca dupa ce moare el a cedat toate celelalte drepturi sotiei sau fiului? sau a dat tot prin contract de vanzare cumparare. Ca sa fiu mai exact , ar putea el sa faca ceva prin care eu dupa moartea lui sa nu mai am drept sau sa nu mai pot primi nimic ?
si mama poate cere si dreptul meu? asadar eu voi avea jumatatea mamei care mi-o va da orsicum dar eu in partea lui la proces nu ma pot baga sa cer in partea mamei si partea mea care mi se cuvine?
atunci mama l-ar putea da in judecata pentru a-i cere dreptul? mi-e frica sa nu vanda casa sau sa treaca tot pe numele sotiei lui si atunci eu nu mai am nimic... ca la cate se fac acum.... poate vinde casa despre care vorbesc chiar si fara mama?
as dori sa va mai intreb: pot sa imi cer dreptul din acea casa care ar fi partea mamei jumatate si un sfert din partea lui ca el mai are o sotie si inca un fiu atat timp cat traieste. si inca ceva el mai are pe numele lui inca o proprietate, tot o casa in afara de cea care vorbesc, am vreun drept si la acea propietate?
Va multumesc!
si am aflat ca tatal natural vrea sa vanda acea casa. poate?
dupa cum va spuneam eu am numele lui insa el s- a recastorit, eu nu mai am nicio legatura cu el. locuiesc cu mama mea la tatl vitreg. tatal natural ma poate desmosteni?
Discuție succesiunea
am o intrebare: parintii mei au divorta eu am 23 de ani si locuiesc cu mama. port numele de familie a tatalui dar mama s-a recasatorit si are alt nume. din prima casatorie mama a cumparat cu tatal meu o casa. am drept la mostenire? in ce conditii?