am o intrebare: parintii mei au divorta eu am 23 de ani si locuiesc cu mama. port numele de familie a tatalui dar mama s-a recasatorit si are alt nume. din prima casatorie mama a cumparat cu tatal meu o casa. am drept la mostenire? in ce conditii?
Aveti dreptul, prin lege si sub nicio conditie. Descendentilor le este recunoscuta calitatea de mostenitori rezervatari. La momentul deschiderii succesiunii insa, veti avea optiuneaq de a accepta sau nu mostenirea.
dupa cum va spuneam eu am numele lui insa el s- a recastorit, eu nu mai am nicio legatura cu el. locuiesc cu mama mea la tatl vitreg. tatal natural ma poate desmosteni?
Da.Ar putea voinde cdasa, Dar deorece este bun comun cu mama dumneavostra, mai intaii ar trebui sa va dea in judecata pt partaj , si apoi in functie de ce decide instanta, poate sa i revina casa lui, si sa va dea o diferenta de bani voua,...sau instanta va poate incredinta dvs casa.. si sa i platiti tatalui o diferenta de bani (sulta)
Testament.....
stefa.stefa
suntem 2 surori.tata vrea sa lase testament.detine o casa cu 2 camere,o anexa cu o camera si o bucatarie,o dacie veche,gradina....precizez ca doar anexa nu ... (vezi toată discuția)
Casa parintilor
Ghinda02
Daca apartamentul in care locuiesc este al parintilor mei, luat dupa Revolutie, pe numele amandorura voi mostenii vreun procentaj dupa moartea unuia din ... (vezi toată discuția)