avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 535 soluții astăzi
Forum Activitate anamaria81

Activitate anamaria81

un salariat al societatii noastre, care este si pensionar, a adus concediu medical pentru carantina. Daca este si pensionar, i se plateste concediul medical pentru carantina?
Discuție zile lucrate
un salariat este incadrat cu norma intreaga dar in 4 zile a venit la servici doar 1 ora. Cate zile lucrate are in luna (luna are 22 zile lucratoare): 22 sau 18?
Răspuns la discuția poprire salar
multumesc mult. Dar daca am de la un executor o adresa ca suspenda poprirea, mai retin salariatului din salariu (ce inseamna suspendare?) sau nu-i opresc deloc?
Discuție poprire salar
pentru unii salariati, am popriri pe salariu de la executori judecatoresti (pt. neplata imprumuturi). Pe perioada starii de urgenta se mai fac opriri de 1/3 pe salariul net al acestor salariati?
la un concurs de functii publice are loc selectia dosarelor si proba scrisa, la care sunt contestatii. Acestea din urma sunt solutionate. Daca concursul se anuleaza din cauza unitatii, se mai platesc indemnizatiile membrilor comisiilor de concurs si de contestatii?
un salariat are poprire pe 1/3 din salariul net (un imprumut la o banca) . Luna aceasta are 16 zile de concediu fara plata si venitul brut realizat in luna este 900 lei (net cam 500 lei). Are 3 copii. Cat pot sa-i opresc pe salar?
Un angajat, pensionar gradul III, are salariul de 1500 lei?
Cat i se opreste la CAS - 375 lei sau 520 lei.?
Se impoziteaza norma de hrana la politia locala? Se retin contributii pe aceasta?
Răspuns la discuția Salariu minim pe economie cu 2019
studii superioare de scurta durata
Ce tip asigurat se trece in d112 pentru un salariat (nu lucreaza in constructii) cu ssd cu vechime de 30 ani angajat pe studii ssd (a absolvit in 1985): 1) cu studii medii. studii sup. sub un an sau 2) cu studii superioare? Salariul minim e 2300?