avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 283 soluții astăzi
Forum Activitate tati2010

Activitate tati2010

buna.Am si eu o problema.
Bunica sotului meu a decedat, ea avand 3 copii.In timpul vietii, ea a cumparat un imobil(casa+curte)de la X in baza unei declaratii de mana.Acum in Cartea Funciara e trecut la drept de proprietate STATUL ROMAN, iar la foaia de sarcini e trecut X avand drept de folosinta vesnica.Tin sa precizez ca bunica sotului a stat aici de mai bine de 40 de ani.
Acum un copil a bunicii,unchiul,s-a ocupat de acte ca sa se faca succesiunea(sa apara copiii bunicii in Cartea Funciara).Intr-o zi s-au dus la notar toti 3 copiii bunicii, acolo notarul le-a dat o declaratie in care sa semneze ca unicul mostenitor e unchiul meu(cel care se ocupa de acte).Mama sotului meu nu a vrut ,iar celalalt frate a zis ca tot ce ii revine lui ii lasa surorii.Dar notarul le-a spus ca in aceste imprejurari nu se poate face mostenirea doar pe UNCHIUL MEU,el fiind cica unicul mostenitor.Este adevarat?Eu am citit mult pe tema asta dar nu am intalnit niciunde sa se specifice asa ceva.Va rog frumos ajutati-ma cu un sfat...e urgent