avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 307 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... va rog sa imi dati si mie un sfat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

va rog sa imi dati si mie un sfat

buna.Am si eu o problema.
Bunica sotului meu a decedat, ea avand 3 copii.In timpul vietii, ea a cumparat un imobil(casa+curte)de la X in baza unei declaratii de mana.Acum in Cartea Funciara e trecut la drept de proprietate STATUL ROMAN, iar la foaia de sarcini e trecut X avand drept de folosinta vesnica.Tin sa precizez ca bunica sotului a stat aici de mai bine de 40 de ani.
Acum un copil a bunicii,unchiul,s-a ocupat de acte ca sa se faca succesiunea(sa apara copiii bunicii in Cartea Funciara).Intr-o zi s-au dus la notar toti 3 copiii bunicii, acolo notarul le-a dat o declaratie in care sa semneze ca unicul mostenitor e unchiul meu(cel care se ocupa de acte).Mama sotului meu nu a vrut ,iar celalalt frate a zis ca tot ce ii revine lui ii lasa surorii.Dar notarul le-a spus ca in aceste imprejurari nu se poate face mostenirea doar pe UNCHIUL MEU,el fiind cica unicul mostenitor.Este adevarat?Eu am citit mult pe tema asta dar nu am intalnit niciunde sa se specifice asa ceva.Va rog frumos ajutati-ma cu un sfat...e urgent
Ultima modificare: Miercuri, 13 Octombrie 2010
tati2010, utilizator
Cel mai recent răspuns: MIHAI GRIGORE , Avocat 21:44, 13 Octombrie 2010
toti cei trei copii au vocatie succesorala.insa ar trebui sa dati in judecata statul ca el figureaza ca proprietar.
~ Conținut șters la cerere ~
Exista si posibilitatea dezbaterii succesiunii in instanta si apoi a actionarii in judecata a statului roman pentru a obtine acel teren....
B-)
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul la mostenire marius_szoke marius_szoke buna ziua,Marius din Brasov.am o scurta intrebare cu privire la un drept de mostenire.am un unchi,de fapt e frate cu bunicul meu,deci e unchiul tatalui meu ... (vezi toată discuția)
Succesiune Crismirel Crismirel Am si eu o problema cu o succesiune si doresc un sfat: bunicii mei din partea tatalui au murit, unu acum 2 ani si celalalt acum 3 luni, iar unchiul meu(fratele ... (vezi toată discuția)
Procedura renuntare la drept mostenire bbt bbt Vreau sa renunt la partea care mi se cuvine dintr-o mostenire .Dar sa explic situatia: dupa decesul tatalui meu cu 7 ani in urma,eu ca unic fiu am facut ... (vezi toată discuția)