avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 293 soluții astăzi
Forum Activitate darius1

Activitate darius1

Cum ar trebui formulat corect acest acord scris si ar fi indicat sa fie contrasemnat cu martori?
Pana in acest moment renta viagera am achitat-o pe baza unei chitante de mana , fapt care am inteles ca nu e cel mai indicat-cum as putea sa schimb modalitatea de plata(ex. prin mandat postal) bineinteles cu acordul beneficiarului astfel ca perioada deja in care am achitat aceasta renta sa nu-mi fie afectata?
Renta fiind stabilita in valuta (in speta in euro) cum o pot achita prin alte forme de plata?
Este necesar pentru opozabilitate in fata tertilor -posibili mostenitori (nu ma refer la beneficiar) sa pastrez toate chitantele prin am achitat medicamentele ,
alimentele si taxele persoanei in cauza ca intretinere in contract?

Va multumesc mult pentru cooperare
Buna ziua!

Am incheiat un contract de intretinere cu clauza de renta viagera si mentinerea dreptului de uzufruct viager asupra unei cote parti de 5/8 dintr-o proprietate compusa din teren si imobil titularul instrainator fiind in viata si domiciliind in continuare la proprietatea in cauza.
As dori sa stiu daca in situatia in care doresc partajarea prin actiune civila cu celalalt coproprietar , daca imi sunt recunoscute investitiile facute in imobil .
O actiune de vanzare a cotei parti se poate face fara partajare de catre celalalt coproprietar ueni terte persoane?
Pot face inchirierea unei anumite suprafete nedezmembrate in actualul context de majoritate a coproprietatii in nume propriu daca celalalt coproprietar nu se opune?
Ce oponenta poate sa faca celalalt coproprietar fiind ruda de gradul I la aplicarea contractului in cazul decesului partii intretinute de mine?
Cum se face dovada intretinerii in acest caz-achizitionare alimente , medicamente , achitare taxe .
Va multumesc!
Răspuns la discuția Redactare chitanta de mana
Multumesc pentru raspuns , dar nu m-ati putea ajuta va rog cu un exemplu pentru cazul meu fiind vorba totusi de plata civila a unei rente viagere intre 2persoane fizice
nefiind un act comercial?!
Buna ziua!
As dori sa va solicit parerea intr-o problema:am incheiat de curand un contract de renta viagera cu clauza de intretinere si doresc sa stiu o posibila formula de redactare a chitantei de mana care o vom intocmi la plata lunara a acestei rente astfel incat sa intruneasca conditiile de fond si forma necesare din punct de vedere juridic.
Va multumesc!