avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 618 soluții astăzi
Forum Activitate unroman

Activitate unroman

mutarea temporara in alt compartiment in cadru aceleasi institutii se poate face daca in cadrul acelui compartiment nu exista o functie vacanta sau temporar vacanta echivalenta?
Răspuns la discuția numirea functionarilor publici
din discutii, se pare ca nu e posibil sa numesti direct, in alt compartiment, chiar si la reorganizare prin schimbarea denumirilor de compartimente si implicit de atributii. se interpreteaza ca schimbi atributiile cu 100% si ca n-a avut in trecut atributiile noului compartiment. doar daca se modifica atributiile in serviciu cu peste 50%, primeste eliberare din functie, trece eventual pe un post vacant si abia apoi poate fi numit, in urma unui concurs, pe noul post. altfel, se numeste direct, in noul compartiment, avand cam aceleasi atributii.incurcata, treaba, nu? motto-ul reorganizarii: sa se reorganizeze accept, dar sa nu se schimbe nimic=D>
Răspuns la discuția numirea functionarilor publici
ca sa fiu mai explicit si sa nu existe interpretari. ma intereseaza daca, la reorganizare, omul care a ocupat pe vechea organigrama un post de sef serviciu poate fi numit direct, pe noua organigrama, sef serviciu dar in alt serviciu, nu in cel pe care a dat initial concurs?
va rog sa-mi spuneti daca, in situatia reorganizarii institutiei publice, atunci cand sunt respectate cerintele art 100 din 188/1999 r2 , un sef de serviciu poate fi numit direct pe alt post de conducere nou infiintat (alt post de sef serviciu), cu respectarea criteriilor de categorie, clasa, grad?