avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 578 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... numirea functionarilor publici
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

numirea functionarilor publici

va rog sa-mi spuneti daca, in situatia reorganizarii institutiei publice, atunci cand sunt respectate cerintele art 100 din 188/1999 r2 , un sef de serviciu poate fi numit direct pe alt post de conducere nou infiintat (alt post de sef serviciu), cu respectarea criteriilor de categorie, clasa, grad?
Cel mai recent răspuns: cristina 33 , utilizator 21:03, 22 Octombrie 2010
Ca urmare a reorganizarii da, in conditiile in care sunt indeplinite conditiile de studii si vechime necesare pentru ocuparea postului vacant.
ca sa fiu mai explicit si sa nu existe interpretari. ma intereseaza daca, la reorganizare, omul care a ocupat pe vechea organigrama un post de sef serviciu poate fi numit direct, pe noua organigrama, sef serviciu dar in alt serviciu, nu in cel pe care a dat initial concurs?
numai daca indeplineste conditiile de studii si de vechime necesare exercitarii functiei publice de conducere, asa cum a subliniat userul @justicemn, precum si sa fi avut anterior, atributii similare cu cele ale noului post.:)
D.l Mihai sa inteleg de aici ca daca eu am fost ,,data jos,,(fara vina mea,pentru ca la ultimul control de saptamana trecuta activitatea serviciului pe care cu onoare l-am condus a obtinut calificativul de foarte bine,) in urma OUG 63/2010,marea reorganizare Boc a SPCLEPurilor ,la recreearea postului de sef birou ,(ma gandesc ca vor reveni cumva la vechile posturi,prin reorganizare,sau mutare definitiva a colegilor care in prezent sunt cu 20,50,sau 40 % la SPCLEP),voi putea fi ,,inscaunata,, din nou si fara sa dau concurs ?:)
Conform carei legi ?
din ce-am inteles io, omul este sef serviciu, acum si se doreste a fi mutat pe un alt post de sef serviciu. :)

Alte discuții în legătură

Organigrama nicol1 nicol1 In institutia la care lucrez s-a modificat organigrama, in sensul ca s-au desfiintat directii, serviciii,au aparut alte directii, au fost comasate ... (vezi toată discuția)
In ce conditii pot beneficia de sporul de conducere? rianaadnana rianaadnana Pana la aparitia OUG 63/2010 am ocupat postul de sef birou SPCLEP,pentru care beneficiam de sporul de conducere de 25%.Acum,dupa ce am fost destituita din ... (vezi toată discuția)
Razbunare primar? MERKAT MERKAT Buna ziua,va prezint o situatie intalnita intr-o institutie publica locala cu edil PDL-ist. E vorba de persoana mea care in luna ianuarie 2010, ocupa o ... (vezi toată discuția)